Pertens: alapakkumiste hinnad peletavad

ASi Lemminkäinen Eesti juhataja Sven Pertensi sõnul muutuvad alapakkumiste tööde hinnad sellisteks, et alltöövõtjad pole nõus selle eest töötama.


"Ajad on keerulised ning ettevõtjad on teinud töö saamise lootuses madalate hindadega pakkumisi ning see sunnib raha kokkuhoiuks muudatusi välja pakkuma," kommenteeris Pertens Maanteameti ja Nordeconi vahelist vaidlust.

"Liiapeksi-Loobu teelõigu hankel olid tingimused tellija poolt ette antud. Loomulikult ei soovi maanteeamet töö käigus esialgseid mängureegleid muuta ning muudatusi aksepteerida."

Selliste muudatuste väljakäimisega kaasneb tema sõnul ka negatiivne foon, et rahahädas ettevõtjad teevad neid enda huvides. Teinekord on aga muudatused jälle mõistlikud, kui nende tulemusena saab raha säästa ning see ei muuda kvaliteeti.

"Pärnu ümbersõidu ehituse probleemide taustal võib öelda, et alapakkumiste puhul muutuvad tööde hinnad sellisteks, kus alltöövõtjad ei ole nõus töötama, kui juba ette on näha kahjum või üldse ilma rahata jäämine."

Tallinn-Narva maanteel Loksa teeotsa ning Viitna vahelisel lõigul (Liiapeksi-Loobu) on juba mõnda aega üks kaherajaline sõidusuund remondis. Kuid objektil valitseb vaikelu, sest ehitushanke võitnud Nordecon Infra lootis hiljem projekti muuta, et neil poleks vaja kallist graniitkillustikku soetada.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed