2. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn otsib Kopli liinide välja arendamiseks kosilast

Tallinn otsib arendajat, et arendada elurajooniks kogu Kopli liinide ala. Arendajale antakse selleks aega 10 aastat.

Kopli liinide arendusprojekt hõlmab mereäärset maa-ala kogupindalaga ligi 16,7 ha.

Avaliku kirjaliku enampakkumise korras seatakse 99 aastaks hoonestusõigus linna omandis olevatele kinnistutele kogupindalaga 60 621 m2, hoonestusõiguse seadmise tasu algsuuruseks on 50 miljonit krooni. Kopli liinide ja lähiala detailplaneeringu kohaselt on hoonestusõigusega koormatavate kinnistute ehitusmaht kokku ca 56 000 m².

Hoonestajal peab ala tingimustele vastavalt välja arendama 10 aasta jooksul. Lisaks hoonetele kohustub hoonestaja välja ehitama kinnistute teenindamiseks vajalikud teed, tänavavalgustuse, tehnovõrgud ja vihmaveekanalisatsiooni ning rajama üldkasutatava haljastuse.

Kehtestatud detailplaneeringu kohaselt on võimalik alale ehitada 38 ühepereelamut ning kuni viiekorruselised korterelamud, milles kokku kuni 527 korterit. Hoonestusõiguse aastatasu suurus on kokku 176 857 krooni.

„Vaatamata kinnisvaraturu praegusele madalseisule oleme veendunud, et see perspektiivikas pakkumine pälvib paljude rahvusvahelise tasemega kinnisvaraarendajate tähelepanu,“ ütles linnavaraameti juhataja Einike Uri.

 Kopli liinide maa-alale hoonestusõiguse seadmiseks käib avalik kirjalik enampakkumine, pakkumisi saab teha 7. septembrini.

Arendusprojekti koduleht asub aadressil www.tallinn.ee/kopliliinid, kust huvilised leiavad lisaks objekti ja projekti kirjeldusele info enampakkumisel osalemise korra ja tingimuste kohta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785