22. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara ja YIT teevad Tiskresse lasteaia

Arco Vara ja YIT Ehitus kavatsevad teha paarikümne miljoni krooni eest Tiskresse lasteaia, töö peaks valmima järgmisel kevadel, teatab Arco Vara.

Arco Vara AS 100-protsendilisele tütarettevõttele Arco Investeeringute AS kuuluv Alasniidu LA OÜ ja YIT Ehitus AS on sõlminud projekteerimise, ehitamise ja finantseerimise lepingu 144 kohalise lasteaia rajamiseks Harku valda, Tiskre külla. Lepingu maksumuseks on ca 21 miljonit krooni, millele lisandub käibemaks.

 Alasniidu LA OÜ ja Harku valla vahel on sõlmitud üürileping 12. aastaks, mille kohaselt on Alasniidu LA-l kohustus 2011. aasta kevadeks rajada ning kasutusse anda tänapäevastele nõudmistele vastav lasteaed.

 Lasteaia rajamiseks läbiviidud projekteerimise, ehitamise ja finantseerimise konkursi võitis AS YIT Ehitus, kes on lisaks projekteerimisele ja ehitamisele võtnud endale ehitusaegse finantseerimise korraldamise kohustuse YIT emaettevõtte vahendite arvelt.

 Lasteaia kujul on tegemist esimese PPP (Public Private Partnership) projektiga Harku valla, Arco Vara ning AS YIT Ehituse vahel.

 Arco Vara on Baltimaade üks juhtivaid kinnisvaraarenduse ettevõtteid, asutatud 1992. aastal. Kontsernis töötab ca 160 inimest.

 AS YIT Ehitus on Eesti juhtivaid ehitusettevõtteid, mis on asutatud 1991.aastal. AS YIT Ehitus kuulub alates 2001. aastast Soome suurimasse ehitusteenuseid pakkuva ettevõtte YIT kontserni, mille neljateistkümnes riigis (Põhjamaad, Balti riigid, Venemaa, Kesk-ja Lääne Euroopa) tegutsevates tütarettevõtetes töötab 23 500 inimest.  

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785