21. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara varad väärt 30 miljonit?

Pankrotistunud AS Q Vara kinnisvara väärtus võib firma pankrotihalduri sõnul olla 30 miljonit krooni, teatab City24.

Pankrotis AS Q Vara kinnisvara väärtus võib ettevõtte pankrotihaldur Peep Lillemäe sõnul olla oletuslikult 30 miljonit krooni.

Ettevõttele kuulub 75 kinnistut, mille asukoht on üsna hea, ütles Q Vara pankrotihaldur Peep Lillemäe BNS-ile.

Q Vara hindas möödunud aasta 7. jaanuari seisuga oma varad 135 miljonile kroonile. Kuid arvestades praegust segast seisu Eesti kinnisvaraturul, võiks Lillemäe sõnul neid varasid oletuslikult hinnata viis korda odavamaks. "Siis võiks see hakata tõele lähenema," ütles Lillemäe, lisades, et praegu peaks olema prohvet, et Eesti kinnisvaraturul toimuvat adekvaatselt hinnata. "Kolme aasta pärast võiks midagi kindlalt ütlema hakata."

Q Varale kuuluvad arestitud krundid asuvad Viimsi valla Pärnamäe külas, Harku valla Tiskre külas ja Rae valla Rae külas.

"Q Vara võlgade kohta midagi kindlat veel öelda ei saa," ütles Lillemäe. Tema sõnul on suuremat selgust oodata pärast nõuete kaitsmise koosolekut, mis toimub aasta lõpupoole.

Lillemäe hinnangul võivad vaidlused Q Vara ümber kesta veel aastaid.

Võlausaldajate esimene koosolek toimub neljapäeval, 29. juulil. Esimesel võlausaldajate koosolekul saavad hääli need, kes on esitanud oma nõude vähemalt kolm tööpäeva ette.

Nõudeid Q Vara vastu võib esitada kahe kuu jooksul alates pankroti väljakuulutamisest 9. juulil.

Q Vara juhatuse liige on Silver Eensaar, nõukogusse kuuluvad ettevõtte põhiomaniku, Gild Arbitrage'i riskifondi valitseva AS-iga GA Fund Management seotud Tõnno Vähk, Tõnu Pekk ja Urmas Peiker.

Q Vara maksuvõlg on teisipäeva seisuga 27,3 miljonit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785