16. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodumaja: tänavu tuleb hüppeline käibekasv

Mullu 22 miljoni kroonise kahjumiga lõpetanud Kodumaja AS juhatuse esimees Lembit Lump peab kahjuminumbrit 4-kordset käibelangust arvestades väikeseks ning usub, et tänavu tuleb äkiline käibekasv.

Kodumaja AS lõpetas möödunud aasta 84,6 miljoni kroonise käibe juures ligi 22 miljoni kroonise puhaskahjumiga. Aasta varem oli ettevõtte käive pea 389 miljonit krooni ning kasumit teeniti 53 miljonit.

Kodumaja juhatuse esimees Lembit Lump rääkise, et ehkki tulemuste planeerimisel arvestati, et käive langeb kaks korda, ent tegelikkuses oli käibelangus neljakordne. Seetõttu oli ka kahjum oodatust suurem.

”Samas hindame me 2009. aasta kahjumit väga väikeseks võrreldes sellega, mida selline käibelangus oleks võinud põhjustada. Seda enam, et valdav osa 2009. aasta kahjumist on nö. raamatupidamislik ehk tuleneb põhivara arvestuslikust kulumist,” selgitas Lump.

”Vaid suhteliselt väike osa kahjumist on ettevõtte jaoks negatiivne rahavoog. Tänu kohanemisele turumuutustega, on Kodumaja kontserni ettevõtted täna väga hea tervise juures ja tunnevad ennast kindlalt,” lisas ta.

Lumpi sõnul tuleb käesoleval aastal käibetõus sama äkiline nagu oli 2009. aastal langus. Ta on kindel et tänavu lõpetatakse kasumis. ”Ega selliste ”Ameerika mägedega” kohanemine ei ole lihtne, kuid ega muid variante ka ei ole,” tunnistas ta.

Lump rääkis, et Kodumaja ettevõtete suhteliselt edukas müük aasta esimestel kuudel on saanud viimastel kuudel täiendust. „Müügiteenistusel õnnestus sõlmida 5 uut lepingut korterelamute ehitamiseks Norrasse 2010. aastal. Lepingute kogusumma moodustab 144 miljonit krooni,“ märkis ta.

Tänavusest 400 miljoni kroonisest käibeplaanist on Kodumajal lepingutega kaetud üle 85 %. Ettevalmistamisel on veel mitmete uute lepingute sõlmimine korterelamute ehituseks Norrasse, Taani, Rootsi ja Soome.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785