8. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste City teenis 18 miljonit krooni puhaskasumit

AS Ülemiste City auditeeritud käive oli mullu 102,7 miljonit krooni, kasvades aastaga 4,5 protsendi võrra. Ettevõte teenis mullu 18 miljonit krooni puhaskasumit ning 69,7 miljonit krooni ärikasumit.

Arendustegevusse investeeritud 13,6 miljonist kroonist enamus suunati hoonete ja seadmete parendamisse, teatas ettevõte.

„Vaatamata sellele, et kinnisvaraturg on löögi all, suutsime jätkata stabiilset ning kasumlikku äritegevust. Büroopindade täituvus on tõusnud 91% peale,” rääkis Ülemiste City juhatuse esimees Gert Jostov.  „Oleme kindlad, et hoolimata negatiivsest majanduskasvust suudame seda näitajat 2010. aasta jooksul kindlasti kasvatada,” lisas ta.

Gert Jostov tõdes, et ettevõtted otsivad uues majanduskeskkonnas õigeid sihte ning häid partnereid ja ka Ülemiste City viimase aja üheks tähtsaimaks tegevuseks on olnud tuleviku planeerimine.

„Esimene nähtav samm sai astutud märtsi lõpus, mil sõlmisime koostööleppe Soome börsifirmaga Technopolis Plc. Lepingu raames loome Targa Äri Linna arendamiseks ühisfirma Technopolis Ülemiste AS, millest Technopolis saab 51%-lise osaluse. Leping hõlmab kolmandiku linnaku territooriumist, ülejäänud kaks kolmandikku jääb jätkuvalt AS-ile Ülemiste City, kes seda edasi arendab.”

Gert Jostovi sõnul on tänavune arendustegevus suunatud eelkõige lisateenuste väljatöötamisele ja Ülemiste City enda tegevuse efektiivsemaks muutmisele. Jostov lisas, et Technopolisel on arvestatav kogemustepagas ning suurepärane suhtevõrgustik.

„Saame selle teabe nüüd Ülemiste City klientide kasuks tööle panna ning hakata pakkuma sootuks uusi teenuseid, näiteks riskikapitali ja alustavate ettevõtete kokkuviimine,” ütles Jostov. Ta lisas selgituseks: „See ei tähenda, et oleme ehitustegevusest Targa Äri Linnas täiesti loobunud. Pigem vastupidi – jätkame teise arendusetapi ettevalmistamist ning peatselt on valmis saamas ehitusprojektid mitmele uuele hoonele.” „Loodame, et turu olukord võimaldab kopa maasse lüüa juba sellel aastal,” kinnitas Jostov.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785