6. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krimelte laiendas turgu Uus-Meremaale, Küprosele ja Iisraeli

Ligi neljakümnesse riiki ehitusvahte ja vuugihermeetikuid eksportiv Wolf Groupi kuuluv Krimelte laiendas oma haaret Uus-Meremaa ja Küprose turgudele. Peatselt algab eksport ka Iisraeli.  

Krimelte juhatuse esimehe Jaan Puusaagi kinnitusel omab ettevõte üsnagi ambitsioonikaid laienemisplaane ning teeb kiireid edusamme turuosa kasvatamisel eksporditurgudel. „Krimelte ekspordiportfelli äsja lisandunud piirkonnad pakuvad aga hea võimaluse tempokaks arenguks ning on hea näitaja välisriikide ehitussektori majanduslanguse järgsest potentsiaalist,“ rääkis Puusaag ekspordiportfelli kasvueelistest ning olukorrast välisturgudel.

„Müügi alustamine Eestist vaadatuna maailma geograafiliselt kõige kaugemasse punkti annab kinnitust, et ükski turg ei ole liiga kauge ja maakera on ümmargune,“ kommenteeris Puusaag saavutusi Uus-Meremaa turul ning lisas, et Uus-Meremaa näitab võimalusi Austraalia turule sisenemiseks. Juuni lõpul Austraalia suuruselt teises linnas Melbournis toimunud messil "Design Building 2010" oli ainsa Eesti firmana esindatud Krimelte.

„Mul on hea meel, et ka hinnatundlikud Iisrael ja Küpros valisid Krimelte ehitusvahu just selle kõrge kvaliteedi tõttu,“ nentis Puusaag oma kommentaari lõpus.

Eelmisel aastal edukalt alustatud sisenemine Brasiilia turule kulgeb plaanipäraselt ja ettevõte näeb jätkuvalt kasvuruumi ja potentsiaali sealse ehitusturu vallutamisel. Tänaseks vaid pool aastat Brasiilia turul tegutsev Krimelte on saanud võimalusi eksportida ehituskeemiat lisaks private label klientidele ka oma Penosili brändi alt.          

Mitmel korral aasta eksportööriks nimetatud Krimelte on Eesti päritolu Euroopa juhtiv ehitusvahtude ja vuugihermeetikute tootja. Lisaks Eesti tehasele on Krimeltel tootmine Venemaal ja Taanis. Krimelte ekspordigeograafia hõlmab teiste seas selliseid riike nagu Suurbritannia, Iirimaa, Norra, Rootsi, Soome, Rumeenia, Horvaatia, Hispaania, Saksamaa, Ukraina, Jaapan ja Venemaa.

Eelmise aasta sügisel otsustas Krimelte viia kõik müügi- ja tootmisega tegelevad grupi ettevõtted ühe katusbrändi, Wolf Group, alla. Wolf Group koondab kõiki Krimelte müügi- ja tootmisettevõtteid Eestis ning välismaal, samuti kaubamärke Penosil ja Tempsi.

Krimelte ettevõtete grupi 2009. aasta müügikäive oli 813 miljonit krooni ja tulumaksueelne kasum 62 miljonit krooni.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785