2. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste keskuse laienduse planeering võeti vastu

Tallinn võttis vastu Suur-Sõjamäe kahe kinnistu detailplaneeringu, mis võimaldab Ülemiste keskusel rajada kolmekorruselise laienduse ja viiekorruselise parkimismaja.

Suur-Sõjamäe tn 2 ja 4 kinnistute detailplaneeringuga on kavandatud lisaks olemasolevale 2-korruselisele Ülemiste kaubanduskeskusele ehitada kuni kolmekorruseliseline hoone koos maa-aluse parkimiskorrusega ja kuni viiekorruselise parkimismaja.

Planeeritavasse alasse jääv Suur-Sõjamäe tn 2 hoonestamata kinnistu pindalaga 27 757 m²  on  kasutusel kaubanduskeskust teenindava parklana. 81 170 m² suurusel Suur-Sõjamäe tn 4 kinnistul paikneb Ülemiste kaubanduskeskus, Neste automaattankla ning Jazz autopesula. Kinnistute omanikuks on Ülemiste Center OÜ.

Kavandatud 3-korruseline juurdeehitus võib olla kõrgusega kuni 25 meetrit maapinnast, mis vastab absoluutkõrgusele 65 meetrit, ja 5-korruseline parkimismaja kõrgusega kuni 23 meetrit maapinnast, mis vastab absoluutkõrgusele 63 meetrit.

Detailplaneeringuga kavandatu annab võimaluse uue senisest esinduslikuma peafassaadi rajamiseks ja hoone ees asuva suure parkimisväljaku vähendamiseks. 

Kokku on planeeritavale maa-alale kavandatud sõiduautodele 1743 parkimiskohta, neist 620 parkimismajja. Invaautodele on 8 kohta maa-pealses parklas ja 11 kohta maa-aluses parklas.

Planeeritaval alal on ära näidatud perspektiivse trammitee asukoha kaks varianti. Variandis nr 1 on kavandatud perspektiivne trammitee paralleelselt Tartu maanteega ning variandis 2 on perspektiivne trammitee kavandatud tunnelisse ning jääb kaubanduskeskuse hoonega samasse mahtu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785