30. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Betooniühing jagas üliõpilaspreemiaid

Eesti Betooniühing jagas neljandat korda välja üliõpilaspreemiad, mis on loodud betooni ja betoonehitust käsitleva õppetöö edendamiseks ja tulemusrikkamaks muutmiseks.

Betooniühingu preemiate saajad valitakse välja kolme ehituslikku kõrgharidust andva Eesti kõrgkooli betoonialaste lõputööde hulgast. 

Eesti Betooniühingu juhatus otsustas sel aastal premeerida Evelyn Lehestet ja Jürgen Einpalu. Jagamisele läks kokku 40 000 krooni. Üliõpilaspreemiate pidulik kätteandmine toimus kõrgkoolide lõpuaktustel.

Preemia vääriliseks hinnati Evelyn Leheste,  Eesti Maaülikooli Metsandus- ja maaehitusinstituudi magistrandi magistritöö "Parklate järelpingestatud monoliitbetoonist laekonstruktsioonide võrdlus".

Juhendajad: EMÜ Metsandus- ja maaehitusinstituudi Maaehituse osakonna dotsent Jaak Valgur ja emer. prof. Jakub Kõo.Preemiasumma – 16 000 krooni.

Premeeriti ka Jürgen Einpaul, Tallinna Tehnikaülikooli Ehitusteaduskonna magistrandi magistritööd "Siirduvate sõlmedega mitmekorruselise raudbetoonraami postide tugevus- ja stabiilsusarvutused".

Juhendaja TTÜ Ehitusteaduskonna Ehitiste projekteerimise instituudi Ehituskonstruktsioonide õppetooli dotsent Ahti Lääne.Preemiasumma – 16 000 krooni.

„Heameel on tõdeda, et ehituskõrgkoolidest on tulemas väärilist järelkasvu Eesti ehitusinseneridele,“ ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Mati Laurson. „Selle konkreetseks kinnituseks on ka tänavused preemia saanud väga tugevad lõputööd,“ lisas ta.

„Mõlemad preemia saanud tööd on aktuaalsetel teemadel ja otsese praktilise väärtusega, millel on tänases Eesti betoonehituses reaalset rakendust, “ ütles Eesti Betooniühingu juhatuse liige Heiki Meos.

Eesti Betooniühingu üliõpilaspreemia on ette nähtud Tallinna Tehnikaülikooli ja Eesti Maaülikooli magistriõppe üliõpilastele ja Tallinna Tehnikakõrgkooli IV kursuse üliõpilastele asjakohaste lõputööde eest.

Lõputöö peab olema seotud betooni või tema koostisosade või betoontoodetega, näiteks betooni/betoontoodete/betoonkonstruktsioonide kavandamine, projekteerimine, ehitamine vms.

Preemia jagatakse lõputöö koostaja ja juhendaja vahel rahalise suhtena 3:1.

Jürgen Einpalu ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektor Enno Rebane
Foto: Betooniühing
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785