25. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post müüb hoogsalt kinnistuid

Selle aasta I poole jooksul on Eesti Post suutnud maha müüa juba 10 kinnistut ja osa ootab veel huvilisi, teatab postifirma.

Posti- ja logistikaettevõte on käesoleva aasta esimese kuue kuuga müünud avalikul enampakkumisel kümme kinnistut. Läbirääkimised käivad veel mitme suure objekti müügi osas, lepingutega soovitakse lõpule jõuda lähikuudel.

 Eesti Posti eesmärk on võõrandada mitmed põhitegevuseks mittevastavad kinnistud, objektide hulgas on korterid, majad, maad ja ärihooned. „Meie kinnisvaraobjektide vastu tunti elavat huvi just kevade saabudes, mis näitas, et majanduses on tekkinud taas kord elavnemine. Eesti Posti seisukohalt on suurte pindade omamine ja korrashoidmine ebaotstarbekas, aastatega on ettevõtte logistilised vajadused ning suunad muutunud,” kommenteeris kinnistute müüki kinnisvaravõõrandamise komisjoni esimees Kalle Kasekamp.

 Sel aastal on suuremad kinnistud võõrandatud Tallinnas, Jõhvis ja Haapsalus. Kasekampi sõnul on läbirääkimised pikemad ja keerulisemad, kui veel mõned aastad tagasi. Objektide vastu tunnevad huvi ka välismaised investorid, seetõttu on võimalike ostjate taktika väga erinev.

 „Kinnistute müügist saadav raha soovitakse investeerida logistikateenuste arendamisse Eestis, Lätis ja Leedus. Paljud Eesti Posti kliendid vaatavad Baltikumi ühtse turuna, selleks tuleb meil luua aga kogu regioonis ühtne võrgustik,” rääkis juhatuse liige Aavo Kärmas.

 Viimase kahe aasta jooksul on postkontorite võrku ümber korraldatud, kaubanduskeskustes on avatud 21 postkontorit. Eesti Post on teenindusettevõte ja lähiaastatel liigutaksegi jaemüügiga rendipindadele käidavatesse kohtadesse.

 Eesti Postil on 83 kinnistut üle Eesti. Müügis olevad kinnistud on näiteks: Kesk 19, Põlva; Tallinna 12, Rakvere; Kesk 10, Valga, Akadeemia tee 7, Pärnu. 

Ettevõtte kinnisvaraga seonduvad teemad on nõukogu otsustuspädevuses. Eesti Posti nõukogusse kuuluvad Meelis Atonen (nõukogu esimees), Tauno Tuula, Toomas Leito, Reet Roos, Mario Lambing, Mart Maasik ja Indrek Raudne.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785