22. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome firma haarab üürikortereid

Eluruumide üürimisele ja ajutise majutusteenuse pakkumisele spetsialiseerunud Forenom OY otsib Tallinnas ja selle lähiümbruses 100 möbleeritud korterit.

Forenom OY tegutseb Soomes, Rootsis, Venemaal ja alates sellest kuust ka Eestis. Forenomi Eesti piirkonna juhi Martin Sillandi sõnul registreeriti Soome suurima üürikorterite vahendaja tütarettevõte Eestis pärast umbes kuuajalist ettevalmistust juunikuu keskel.

Forenom alustas oma esimest üürikorterite otsimise kampaaniat täna, saates City24 vahendusel laiali 50 000 e-kirja üleskutsega oma korter stressivabalt pikaks ajaks üürile anda. Üürile võetud korterid vahendab Forenom oma klientidele, kandes maksehäirete ja kiire väljakolimise riski.

Martin Sillandi ütles Äripäevale, et tekkis pretsedenditu olukord, kus Forenomi pikaajalistele Soome klientidele polnud Eestis ühtegi üürikorterit pakkuda. "Kliente on hetkel umbes kakskümmend, kuid kortereid oli null," sõnas ta.

Pikemaajalises perspektiivis nägi Sillandi Forenomi klientidena Tallinna töölähetusse saadetud inimesi, aga ka tudengeid ning neid, kel vaja ajutist elamist oma kodu remontimiseks või pereprobleemide lahendamiseni.Seejuures võtab Forenom enda kanda üüri maksmise korteriomanikule, tasudes eraisikute puhul sellelt eelnevalt ka seaduses ette nähtud maksud. "Näeme endal olulist rolli eraisikute üüritulu legaliseerimisel," kommenteeris Sillandi. "Eesti korteriomanikud pole legaalse üürituluga veel harjunud," märkis ta samas.

Kuidas soomlastel teenuse osutamisega Eestis läheb ja mida arvavad sellest siinsed kinnisvara-ala inimesed, selle kohta loe tänase Äripäeva paberväljaandest.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785