21. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rotermannis uudne linnaehitus

Rotermanni soolalalos näitavad noored arhitektid, mida teha Lasnamäe kanaliga, hruštšovkadega, mida plaanitakse välismaal, teatab Tallinna Tehnikakõrgkool.

Rotermanni soolalaos paiknevas Eesti Arhitektuurimuuseumis avati noorte arhitektide tööde näitus. Kõrvuti Lasnamäe kanali aktiivseks linnaruumiks muutmise projektiga saab väljapanekul näha ka Hong Kongi piiriületusterminali ja Tokyo moemuuseumi projekti.

Näitusel saab tutvuda valikuga Tallinna Tehnikakõrgkooli arhitektuuritudengite 2010. aasta lõputöödest ning paljudest põnevatest kursuse- ja konkursitöödest. Kõrvuti Tallinna linnaruumi lahendavate projektidega saab tutvuda ka rahvusvahelisetele arhitektuurikonkurssidele esitatud töödega. Näha saab Hong Kongi piiriületusterminali lahendusi, Tokyo moemuuseumi ning rahvusvahelise kontserni Saint-Gobain korraldatud tudengite arhitektuurivõistluse projekti Cathédrale de Culture Pariisis, mille loomisel on lähtutud rangetest passiivmaja kriteeriumitest.

Tallinna Tehnikakõrgkooli Arhitektuuri Instituudi professori Rein Murula sõnul on näitus ülevaatlik ning püüab kajastada võimalikult erinevat laadi töid ja tegemisi, mis näitaks ühtlasi ka noorte kaasamist aktuaalsete teemade lahendamisel.

“Tegeletud on näiteks probleemsete amortiseerunud hruštšovkadega, mille rekonstrueerimist katsetati Paide pilootprojektina, kaasates kohalikku elanikkonda. Linnaehituslikult on aga kindlasti põnev Lasnamäe kanali ümberprojekteerimine aktiivseks linnalikuks suhtluskeskkonnaks,” rääkis Murula näitusel tutvustatavatest töödest.

Kolmapäevast pühapäevani kella 11–18 avatud näitus Rotermanni soolalao III korruse galeriis ootab huvilisi 25. juulini

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785