Thulema pankrotis

Harju Maakohus kuulutas välja AS Thulema pankroti firma enda palvel. Aega protestida on kaks nädalat, ilmneb ametlikest teadaannetest.

Harju Maakohtu 16. juuni 2010 määrusega rahuldati AS Thulema (registrikood 10096969) avaldus enda pankroti väljakuulutamiseks. Pankrotimäärus läks viivitamatule täitmisele. Pankrotihalduriks määrati Tiina Mitt (Õigusbüroo Armit OÜ).

Võlausaldajate esimese üldkoosoleku ajaks määrati 1. juuli kell 14 ja toimumiskohaks Tallinnas Kentmanni 13 asuv Harju Maakohtu saalis 418.

Ühtlasi kohustas Harju Maakohus võlgniku seaduslikku esindajat Rami Tapani Rintanen`i kohtus vandega kinnitama vara ja võlgade nimekirja õigsust enne esimest võlausaldajate üldkoosolekut 1. juulil. "Kui Rami Tapani Rintanen vannet andma ei ilmu, siis on kohtul õigus neid trahvida," kõlab teadaannetes karm hoiatus.

"Võlausaldajad on kohustatud hiljemalt kahe kuu jooksul pankrotiteate väljaandes Ametlikud Teadaanded ilmumise päevast arvates teatama haldurile kõigist oma enne pankroti väljakuulutamist tekkinud nõuetest võlgniku vastu, sõltumata nende tekkimise alusest ja nõude tähtajast. Sama tähtaja jooksul on kohustatud kõik isikud, kelle valduses on ükskõik mis alusel võlgniku vara, teatama sellest haldurile.

Kui nõue esitatakse pärast nimetatud tähtaja möödumist ning võlausaldajate üldkoosolek nõude esitamise tähtaega ei ennista, siis võetakse nõue vastavalt PankrS § 102 lg 2 kaitsmisele, kuid tunnustamise korral rahuldatakse pärast õigeaegselt esitatud tunnustatud nõuete rahuldamist. Pankrotivõlgnikule võlgnetavate kohustuste täitmist võib pärast pankroti väljakuulutamist vastu võtta üksnes pankrotihaldur," seisab teadaannetes.

Määruse peale võib esitada määruskaebuse 15 päeva jooksul pankrotiteate avaldamisest väljaandes Ametlikud Teadaanded Tallinna Ringkonnakohtule Harju Maakohtu Kentmanni kohtumaja kaudu.

AS Thulema teenis 2007. aastal kasumit 3,98 miljonit krooni 92,82 miljoni kroonise käibe juures. Aasta hiljem, aastal 2008 teenis firma kahjumit 5,15 miljonit krooni 96,29 miljoni kroonise käibe juures.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

oktoober 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed