16. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Astangule uus korterrajoon

Tallinna algatas Astangu tänaval 8,37 ha suuruse maa-ala detailplaneeringu, teatab linnavalitsus

Tallinna linnavalitsus algatas Astangu tn 7 kinnistu detailplaneeringu koostamise, eesmärgiga luua võimalused alale korterelamute, ärihoone ja lasteaia ehitamiseks. Detailplaneeringu algatamist taotles OÜ Merces. Detailplaneeringu eskiisi koostas K-Projekt Aktsiaselts.

Planeeritava maa ala suurus on 8,37 ha. Detailplaneeringu eskiislahenduse kohaselt on alale kavandatud üks kuni 8-korruseline, kaks kuni 5-korruselist, kaheksa kuni 4-korruselist ning viis kuni 3-korruselist korterelamut, 2-korruseline lasteaiahoone, kaks kuni 5-korruselist ärihoonet ja üks 1-korruseline ärihoone. Parkimine on planeeritud peamiselt hoonete maa-alustele korrustele.

„Kavandatav planeeringulahendus võimaldab seni kasutamata, võsastunud ja liigniiske ala korrastada ning heakorrastatud elupiirkonnaks muuta,“ ütles abilinnapea Taavi Aas. „Samas säilib piirkonnas piisavalt rohelust ja rekreatsioonialasid elamisväärse keskkonna loomiseks.“

Ühtlasi algatab linnavalitsus Astangu tn 7 kinnistu detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise, sest detailplaneeringu elluviimisega kaasnev tegevus - elamurajooni rajamine väärtusliku maastiku ja kõrghaljastusega piirkonda - omab eeldatavalt olulist keskkonnamõju.

Astangu elurajooni äärealal paiknev planeeringuala on hoonestamata, kohati võssa kasvanud, liigniiske, valdavalt lehtpuude ning üksikute okaspuudega. Planeeringuala kontaktvöönd on hoonestatud valdavalt 5-, 8- või 14-korruseliste elamutega. Planeeritav piirkond on monofunktsionaalne ja ühistranspordiga hästi varustatud. Lähim rekreatsiooniala on Harku järv koos puhkealaga.

Polüfunktsionaalse piirkonna loomiseks on alale kavandatud nii äri-, elu- kui ka sotsiaalfunktsiooni kandvaid hooneid. Kruntidele on planeeritud mitme kasutusotstarbega hooned, mis on oluline turvalisuse aspektist, sest nii on tagatud inimeste kohalolek ja kontroll avaliku ruumi üle ööpäevaringselt. Monotoonsuse vältimiseks on kruntidele planeeritud erineva kõrgusega hooneid. Astangu tänavale iseloomuliku hoonestuse rütmi säilitamiseks on tänava äärde kavandatud 8- ja 5-korruselised hooned.

Elanikele puhketingimuste loomiseks on alale kavandatud mitmed eri vanuserühmadele mõeldud mänguväljakud ning matkarajad/kergliiklusteed. Hoonete ja tänavate vahelisele alale on jäetud piisavalt ruumi puude istutamiseks. Tänavalt leviva müra ja saaste efektiivseks tõkestamiseks on Astangu tänava äärde kavandatud puudeallee. Liiklusohutuse tagamiseks, kvartali tänavate liikluskoormuse ühtlustamiseks ning kruntidele paremate sissesõiduvõimaluste loomiseks on alale ette nähtud Astangu tänavalt kolm juurdepääsu. Jalakäijate turvalisuse suurendamiseks on planeeritud kõnniteed.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785