10. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pindi: suur puudus on renoveeritud objektidest

Kinnisvara müügipakkumiste arv on suuremates linnades langenud buumiaegsele tasemele ning see koos tehingute arvu tõusuga vähendab survet hindadele, selgub Pindi Kinnisvara turuülevaatest.

Kuna kinnisvarahinnad on teinud kerge tõusu ning edasise osas ollakse optimistlikumad, on paljud vahepeal müügist loobunud varaomanikud uuesti objektid müüki paisanud. Paraku on müügihindadesse sisse kodeeritud ka arvestatav hinnatõus, mistõttu on antud varasid väga raske realiseerida. Väga suur puudus on renoveeritud, heas asukohas paiknevatest objektidest.

Tartu +4,8% (12 384 kr/m²)

Tehingute arv mais 80 (aprillis 81)Huvi elamispindade vastu oli mais mõnevõrra leigem, iseäranis on raugenud huvi Annelinna tüüpkorterite vastu. Aktiivsus suvemajade turul on samuti raugenud. Äripindade üüriturg on mõnevõrra aktiveerunud.

Tehinguhind on muutunud võrreldes :

-hinnatipuga (veebruar 2007. a.) -34%-eelmise kuuga +4,8%

Pärnu +3,9% (11 078 kr/m²)

Tehingute arv mais 57 (aprillis 54)Eelkõige otsitakse renoveeritud elamispindasid hinnaga kuni 1 mln krooni või kap. remonti vajavaid kortereid hinnaklassis kuni 350 000 krooni.Iseäranis kõrge on nõudlus üürikorteritele, samas on pakkumine tavapärasest väiksem. Hinnatud on maamajad hinnaklassis kuni 500 000 krooni.

Tehinguhind on muutunud võrreldes:

-hinnatipuga (mai 2007. a.) -51%-eelmise kuuga +3,9%

Narva -5,3% (4284 kr/m²) Tehingute arv mais 44 (aprillis 62)

Korteriturg on aktiivne, peamiselt soovitakse soetada suuremaid, 3-4-toalisi kortereid. Samas on turul kvaliteetsete 4-toaliste elamispindade defitsiit. Samuti pole pakkumises enam ka mõistliku hinnaga 1-toalisi elamispindasid. Peamiselt ostetakse väga heas (renoveeritud) seisukorras või kap. remonti vajavaid kortereid, vahepealne kvaliteeditase ostjatele huvi ei paku. Äripindade ja maade turg on jätkuvalt väga passiivne.

Tehinguhind on muutunud võrreldes:

-hinnatipuga (mai 2007. a.) -68%-eelmise kuuga -5,3%

Kohtla-Järve -16,8% (1308 kr/m²)Tehingute arv oli mais 41 (aprillis 41)

Surve hindadele on jätkuv, samas meelitavad madalad hinnad lisaks kodumaistele investoritele ka Soomest ja Rootsist pärit kinnisvaraostjaid, kes mõnekümne tuhande krooni eest otsivad elamiskõlbulikku korterit.

Tehinguhind on muutunud võrreldes:

-hinnatipuga (juuni 2007. a.) -77%-eelmise kuuga -16,8%

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785