Sõjamäele plaanitakse kuni 16 hoonega tootmislinnakut

Tallinna linnavalitsus kavatseb võtta vastu Betooni tn 18 kinnistu detailplaneeringu, millega luuakse võimalus rajada 9,23 ha suurusele maa-alale kuni 16 kuni viiekorruselist äri- ja tootmishoonet.

Peale vastuvõtmist korraldavad Tallinna Linnaplaneerimise Amet ja Lasnamäe Linnaosa Valitsus detailplaneeringu avaliku väljapaneku.

Planeeritav maa-ala asub Lasnamäe linnaosas Sõjamäe tööstusrajoonis. Betooni tn 18 kinnistu omanik on Betooni Kinnisvara OÜ. Betooni tn 18 krundil asuvaist hooneist uusim valmis aastal 2005, ala loodeosas paiknevad autoteeninduse ja kunagise Eksperimentaaltehase „Ehitusdetail” hooned ning pooleliolevad ehitised.

Betooni tn 18 kinnistu lõunapiiriga paralleelselt kulgeb raudtee. Lähimad ühistranspordipeatused jäävad ca 150 m kaugusele Betooni tänava äärde.  Soodne paiknemine ühistranspordi suhtes on oluline, kuna detailplaneeringuga ette nähtud äri- ja tootmishooned loovad perspektiivseid töökohti.

Planeeringulahendus näeb ette linna piirimail asuvasse tööstusettevõtete piirkonda kaasaegse äri- ja tootmiskvartali rajamise. Planeeringuga kavandatakse olemasolevate amortiseerunud tootmishoonete asemele uued, kaasaegsed äri- ja tootmishooned, mis moodustavad tervikliku kvartali. Betooni tn 18 kinnistu raudtee poolsesse külge on haljaskoridori ette kavandatud kaherealine kõrghaljastus.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Universal Industries OÜ. Detailplaneeringu koostamine algatati Tallinna Linnavalitsuse 14. oktoobri 2009 korraldusega. Detailplaneeringu koostas Linnaruumi OÜ.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed