4. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus vabastas KPK Teedeehitus konkurentsikuriteo süüdistusest

Harju maakohus langetas neljapäeval, 3. juunil 2010 õigeksmõistva otsuse, millega vabastas AS-i KPK Teedeehitus ja ettevõtte endise juhatuse liikme Kaupo Kaljuvee kõigist konkurentsialase kuriteo süüdistustest.

Kohus leidis resolutiivosana avaldatud otsuses, et süüdistatavad ei ole süüdistuses toodud tegu toime pannud. Kohtuotsuse kohaselt tuleb riigil kompenseerida õigeksmõistetutele õigusabi kulud summas 238 906 krooni. Harju maakohus avaldab motiveeritud kohtuotsuse hiljemalt 25. juunil.

AS-i KPK Teedeehitus kui juriidilist isikut ja varem ettevõtte juhatuse liikmena töötanud Kaupo Kaljuveed kui eraisikut süüdistati Karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis puudutab konkurentsi kahjustava kokkuleppe ja otsuse sõlmimist. Vaidlus puudutas Maanteeameti Kagu Teedevalitsuse 2008. aastal korraldatud riigihanget Tartu–Räpina–Värska maantee 59,6-69,40 km rekonstrueerimiseks, mille käigus esitas KPK Teedeehitus parima hinnaga pakkumise. Kagu Teedevalitsus kõrvaldas aga KPK Teedeehituse konkurentsi kahjustamise süüdistusega hankelt ja kuulutas võitjaks AS-i Teede REV2. Kagu Teedevalitsuse tollane juht Tõnis Plekksepp on tänaseks asunud tööle TREV2 Grupp AS-i juhatuses ja AS-i Teede REV2 nõukogus.

Õigeksmõistetuid esindanud advokaadibüroo Concordia vandeadvokaat Raul Palmaru sõnas, et AS KPK Teedeehitus on algusest peale olnud kindlal seisukohal, et esitatud süüdistuse asjaoludel ei ole konkurentsi kahjustatud. “Süüdistuse kohaselt heideti AS-le KPK Teedeehitus ette turu jagamist, kuid arvestades teedeehituse turu mahtu oli turu jagamine objektiivselt võimatu. Antud protsessis on mitmekordne kaotaja Eesti riik, kes lisaks kohtukulude hüvitamisele tellis KPK Teedeehitust riigihankelt kõrvale tõrjudes antud töö umbes 30 miljonit krooni kallimalt,“ märkis Palmaru.

2004. aastal asutatud AS KPK Teedeehitus on teede ehitus- ja remonditöödele ning asfaltbetooni tootmisele spetsialiseerunud firma, mis tegutseb ka ehitusmasinate ja -seadmete rendi vallas. Ettevõtte käive ulatus 2009.aastal 236 miljoni kroonini. Ettevõte andis tänavu mai lõpu seisuga tööd 70 inimesele, hooaja tippajal kasvab töötajaskond kuni 100 inimeseni. AS KPK Teedeehituse omanikeks on OÜ Scandical ja OÜ Sun Invest. Kuni 2009. aasta sügiseni kuulus AS KPK Teedeehituse omanikeringi ehitusfirma Koger & Partnerid, kuid müüs oma osaluse kaasaktsionäridele.

AS KPK Teedeehituse suuremad objektid on olnud infrastruktuuri ehitamine Iru, Ropka ja Paldiski tööstusparki, Kirna-Reopalu ja Lokuta-Roovere maantee rekonstrueerimine, Türi linna tänavate rekonstrueerimine ning tänavu juunis avatav uuenenud Maanteemuuseum.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785