2. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fassaadtööde stardipauk veel olemata

Fassaadifirmade sõnul on klientide huvi fassaadide renoveerimise ja soojustamise vastu kesine, ehkki selja taga on talv hiiglaslike küttearvetega ning põhja läbinud hinnad on praegu veel madalad.

“Eesti turu osas olen täiesti hämmingus. Linnas ringi sõites on ju näha, et tellinguid ei ole ja mitte midagi ei toimu,” sõnas paarkümmend aastat turul olnud fassaaditöid tegeva firma Erek OÜ turundusjuht Rein Iila.

“Kuskil on raha olemas, aga selle kättesaamisega on korteriühistutel tõenäoliselt nii palju tegemist, et soovitud fassaaditöödeni ei jõutagi,” lisas ta. Samas võiks tööd olla piisavalt, sest Eesti korterelamute välisseintest on vast ainult 10 protsenti renoveeritud.

Iila sõnul sooviks ettevõte just koduturul töötada, ent olematu nõudlus sundis juba eelmisel aastal lähetama töömehed Rootsi. “Seal ollakse meie meestest vaimustatud. Teeme  Rootsis renoveerimistöid: näiteks 15 aastat tagasi krohvitud majade Marmoroc’iga ülekatmine,” rääkis Iila. Ta usub, et Eestis on säärased tööd veel ees, ehkki praegu eelistatakse odavat nn penokrohvi.

Hinnapõhi on Iila arvates läbitud ning näitavad tõusutendentsi, sest ka materjalide hinnad on tõusnud. “Väga paljud tegijaid on turult läinud, aga kuskil on ikkagi mingi piir, millest allapoole tegijatel pikka pidu ei ole. Muidugi on ümbrikupalkade maksjatega raske konkureerida, seda enam, et hea töö tegemiseks on vaja normaalseid mehi ja tööriistu. Penokrohviga fassaaditöid tambitakse üliodavate hindadega: töid pakutakse 500 kr/m2 + käibemaks,” tõi ta näite.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785