31. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu korteritehinguist tehti 20% uuemates majades

Aprillis tehti Pärnu korteriturul 53 tehingut keskmise ruutmeetrihinnaga 11 000 krooni. Domus Kinnisvara kutseline hindaja Kristjan Gross sõnul tuleb mais kasv nii tehingute arvu kui keskmise hinna osas.

Viimase aasta jooksul, mil Domus Kinnisvara on suuremate linnade korteriturgusid jälginud, on Pärnu linna tehingute aktiivsus olnud kõige madalam, kirjutab Gross firma blogis. Seetõttu oli hea meel näha eelmise kuu tehingute arvu, mis ületas mitme aasta taguse rekordi. Maa-ameti statistikaandmete järgi tehti aprillis Pärnus 53 korteriomandi tehingut keskmise hinnaga 11 000 kr/m².

Tehtud tehinguid vaadates jääb esimese asjana silma, et umbes 20% tehingutest tehti uuemates kortermajades. Selline tulemus on Pärnu kohta väga hea. Parema kvaliteediga elamispindade hinnad on ka kõrgemad ning keskmine hind sellistel korteritel oli 15 300 kr/m². Seejuures on pakkumises uuemad korterid, millede keskmised hinnad jäävad vahemikku 18 000 – 20 000 kr/m².

Kesklinna piirkonna korteritega oli vähem tehinguid, kuid hinnad olid väga erinevad, jäädes vahemikku 12 000 – 21 000 kr/m². Seejuures oli ostjate hulgas ka välismaalasi, kellede huvi on selgelt suurenenud. Nende huvi ongi peamiselt kesklinna ja rannarajooni elamispindade vastu.

Kohalik elanik eelistab siiski odavama hinnaklassiga kortereid Mai ja Rääma piirkonnas. Aprillis ostetigi seal rohkem 1- ja 2-toalisi kortereid.

Vaadates Maa-ameti statistikaandmeid mai kuu kohta, siis lehekuu tõotab Pärnus tulla rohkemate tehingute ja keskmise hinna väikse kasvuga.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785