21. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasnamäel enim tehinguid 2-toalistega

Uus Maa Kinnisvara atesteeritud konsultant Emanuil Uhal kirjutab, et Lasnamäe piirkonnas on enim nõutud 2-toalised korterid, mille keskmiseks ruutmeetrihinnaks 10 600 krooni.

Võrreldes eelmise aasta sama ajavahemikuga, mil Maa-ameti andmete järgi toimus aprilli lõpu seisuga 238 korteri ostu-müügitehingut, on selle aasta kevadel toimunud 298 võrreldavat korteri ostu-müügitehingut, seega 60 tehingut rohkem.

Kõige suurem nõudlus on kahetoalistele korterite järele, nendega tehti 122 ostu-müügitehingut. Järgnevad ühetoalised korterid - 82 ühikut. Kolmetoaliste korteritega toimus 75 tehingut. Väikseim nõudlus on kõige suuremate ehk neljatoaliste vastu, nendega toimus vaid 19 ostu-müügi tehingut.

Lasnamäe korterite keskmine ruutmeetrihind 2010. aasta kevadel: 1-toaline korter -  12 800 kr

2-toaline korter -  10 600 kr3-toaline korter -    9 900 kr4-toaline korter -    9 900 kr

Selle aasta kevade keskmiseks korteri ruutmeetrihinnaks kujunes 10 800 krooni. Eelmisel aastal oli samas ajavahemikus ruutmeetri maksumuseks 11 600 krroni.

Lasnamäe on kõige suurem Tallinna elurajoon, kus elab 115 000 inimest ja kus toimub ka kõige rohkem korterite ostu-müügitehinguid. Samas on seal ka suurim müügipakkumiste arv ja tihedam konkurents müüjate vahel, mis omakorda viib hinnataset madalamale, kui teistes Tallinna elurajoonides.

Kuna tehinguid on palju, on kindlat ostjaskonda üsna raske välja tuua. Üldiselt võttes on ostjateks tihti nooremad pered, kes soovivad osta korterit võimalikult madalaima hinnaga ehk ostjad, kelle eelarve on piiratud ja kelle jaoks hind on määravaimaks teguriks oma valikute tegemisel. On ka ostjaid, kellele lihtsalt meeldib Lasnamäe piirkond või kelle vanemad elavad seal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785