19. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Karm talv kasvatas If-is varakahjude arvu 54%

Tänavune karm talv kasvatas If kindlustuses esimeses kvartalis oluliselt nii era-kui äriklientide kahjujuhtumite arvu, teatas ettevõte. Tänavu esimeses kvartalis maksis If kolmes Balti riigis klientidele kahjuhüvitistena välja kokku 288 miljonit krooni.

Ootamatult külma talve tõttu suurenesid enim ülekütmisest tingitud tulekahjud kodudes, jäätunud torude lõhkemisest ning lumest ja jääpurikatest tingitud kahjud. 

Eestis hüvitas If kokku üle 6600 kahjujuhtumi, makstes hüvitisteks 151 miljonit krooni, mis tähendab keskmiselt 2,4 miljonit krooni kahjude väljamakseid igal tööpäeval.

Eestis registreeriti If kindlustuses esimese kolme kuuga üle 7400 kahjujuhtumi, mis on 14% enam kui mullu samal ajal. Kõige rohkem ehk 54% kasvas aastaga varakahjude arv, kokku teatati Ifile esimese kolme kuuga üle 1000 varakahjust. Liikluskindlustuse kahjusid teatati 39% enam, kaskokahjud vähenesid 6% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

„Esimesele kvartalile sarnaseid karme ilmastikuolusid esineb aeg-ajalt ikka ning kahjude ja hüvitiste kasv on kindlustusäri igapäevaosa. Kindlustus ongi loodud selleks, et kaitsta kliente õnnetuste korral. Tänavune talv on meile andnud võimaluse klientidele tõestada, et nad on valinud õige kindlustusseltsi,” ütles If kindlustuse juhatuse esimees Andris Morozovs.

2010. aasta esimeses kvartalis hüvitas If Eestis ligi 5000 sõidukikahju kokku 112 miljoni krooni eest, millest kasko- ja liikluskahjud jagunesid ligikaudu pooleks. Varakahjusid maksis If oma klientidele Eestis välja 34 miljoni krooni ulatuses, kokku üle 700 kahju eest.

Külm ja lumerohke talv mõjutas ka Ifi esimese kvartali majandustulemusi. Ifi konsolideeritud kasum Baltimaades oli 37 mln krooni, olles 2009. aasta esimeses kvartalis 123 mln krooni. If kogus Balti riikides selle aasta esimese kolme kuuga 457 miljon krooni kindlustusmakseid, 2009. aasta esimeses kvartalis 584 mln krooni. If kontserni kolme esimese kuu kasum oli 1257 miljonit Rootsi krooni, mis oli 1593 Rootsi krooni eelmise aasta samal ajal.

If on Põhjamaade juhtiv vara- ja õnnetusjuhtumi kindlustusselts, tegutsedes Põhjamaades, Balti riikides ning Venemaal. Seltsil on üle 3,6 miljoni kliendi, neist Balti riikides üle 300 000 kliendi. If kuulub 100% Sampo gruppi, mis on Põhjamaade üks tugevamaid finantskontserne. Sampo Grupi maksustamise-eelne kasum 2010. aasta esimeses kvartalis oli 287 miljonit eurot, mis oli 169 miljonit eurot 2009. aasta esimeses kvartalis.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785