14. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner: suvi toob jõulise hinnakauplemise

1Partner prognoosib lähikuudeks suurt ostuhuvi ja jõulist hinnakauplemist eramuturul. 

Elamispinnad

Kesklinna ja äärelinna korteriturg jätkab aktiivsel kursil, tehingute arv kasvab, tehingute hinnad saavutavad tasakaalupunkti.

2010. aasta suveks prognoosib 1Partner eramute turul jätkuvalt üsna suurt ostuhuvi odavamatele pakkumistele ning jõulist kauplemist hinna üle. Samas tehingute arvu ning tehinguhindade olulist tõusu ette näha ei ole.

Krundi ostu edasi lükanud leibkonnad teevad oodatavalt ostuotsuse kevad-suvel. Kruntide hinnad ei ole viimastel kuudel oluliselt muutunud ning sarnast trendi võib prognoosida ka lähikuudeks.

Äripinnad

Üldise majandusolukorra paranedes taastub nõudlus kesklinna ja äärelinna büroopindadele. Üürihindades olulist langust enam ette näha ei ole.

Kaubanduspindade turul võib jaekaubanduse mahtude jätkuva vähenemise tingimustes eeldada hinnatasemete languse ning vakantsuse suurenemise jätkumist.

Tootmis- ja laopindade turul viimastel kuudel stabiliseerunud müügi- ja üürihinnad jäävad samale tasemele veel vähemalt käesoleva aasta lõpuni. Hinnatõusu oodata ei ole, sest pangad on äriobjektide finantseerimisel jätkuvalt skeptilised ja ettevõtjad ettevaatlikumad laienemisel.

Prognoosida võib ka lao- ja tootmispindade vakantsuse vähenemist, sest uusi pidasid ei ole viimasel aastal turule lisandunud. Peale euro-otsust teevad mitmed välisinvestorid ja –ettevõtted konkreetsed sammud oma

ettevõtete ja tootmistegevuse Eestisse toomiseks.

Lähikuudel ja käesoleva aasta lõikes ei ole äri- ja tootmismaade turul hinnatõusu oodata.

Pakkumiste arv on jätkuvalt suur, kuid nõudluse kasvu oodata ei ole. Äri- ja tootmismaade turu aktiviseerumise eelduseks on sisetarbimise ja ekspordi kasv ning odavam tööjõud, mis loob võimaluse välisettevõtete tulekuks Eestisse.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785