13. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu Vesi käivitab 240 miljoni kroonise veemajandusprojekti

AS Pärnu Vesi käivitab Pärnu kesklinna ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni rekonstrueerimise ja laiendamise projekti, mille maksumus on kokku 239,3 miljonit krooni.

Pärnu Vesi sai 11. mail sihtasutuselt   Keskkonnainvesteeringute Keskus loa kasutada Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi vahendeid Pärnu kesklinna linnaosa ühisveevärgi ja –kanalisatsiooni rekonstrueerimise ja laiendamise II etapi läbiviimiseks.

Täiendava projekti eeldatav kogumaksumus on 239,32 miljonit krooni, Euroopa Liidu toetuse suuruseks on 139,90 milj. krooni.

Projekti piirkonda jäävad kesklinna alad, mille veevarustuse ja kanaliseerimise probleemid jäid praegu ehitusjärgus oleva veemajandusprojekti käigus lahendamata.

Käivitatavas ehitusetapis rajab Pärnu Vesi ühisveevärgi ja kanalisatsiooni Riia maantee, Metsa, Raja ja Papiniidu tänavate vahelises kvartalis, kus see seni puudus. Samuti on projektiga haaratud Suur-Jõekalda piirkond.

Ehitus puudutab 5000 elaniku vett ja kanalisatsiooni. Investeerimisprogrammi järgi avaneb ühisveevärgiga liitumise võimalus 950 inimesele ja ühiskanalisatsiooniga 1050 inimesele.

Ehitamisele või rekonstrueerimisele kuulub 52 kilomeetrit torustikke, sealhulgas 19,7 kilomeetrit kanalisatsioonitorustikke, 16,5 kilomeetrit joogiveetorustikke ja 15,7 kilomeetrit sademeveetorustikke. Ehitatakse kolm reoveepumplat ja rekonstrueeritakse Mere pumbamaja.

Pärnu Vesi teeb omavahenditest aastatel 2010-2013 kulutusi 59,54 miljoni krooni ulatuses, samuti tasub abikõlbmatu käibemaksu 39,88 miljonit krooni.

Koos ehitusjärgus oleva Kesklinna, Rääma ja Ülejõe projektiga on Pärnu Vee veemajandusprojekti kogumaksumus 409,67 miljonit krooni. Kokku on võimalik saada projekti toetusena Ühtekuuluvusfondilt 235,95 miljonit krooni, millele lisatakse ettevõtte omafinantseeringuna 105,44 miljonit krooni ja tasutakse kogu projekti kuludelt 68,28 miljonit krooni käibemaksu.

Pärnu Vesi kuulutab lähipäevil välja projekteerimishanke, ehitushankeni jõutakse 2011. aasta kevadel. Ehitustöid on plaanis alustada 2011. aasta sügisel ning need kestavad üle kahe aasta ehk 2013. aasta lõpuni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785