Maanteeamet: tee-ehituse tähtaegadega muret pole

Märt Puust, maanteeameti peadirektori asetäitja ehituse alal pole nõus väitega, et mitmete suuremate teeprojektide ehitusprotsessid on hakanud venima.

Hetkel on maanteeametil suuremaid, üle 100 mln krooni maksumusega tee-ehituse lepinguid töös kokku kuus, need on Tallinna-Narva maanteel Loo-Maardu, Liiapeksi-Loobu, Viitna möödasõit ja Kukruse-Jõhvi, Tallinna-Tartu maanteel Mäo möödasõit ja Tallinna-Pärnu maanteel Pärnu linnas Ehitajate tee.

Puusti sõnul pole sellises mahus suurprojekte maanteeametil kunagi varem olnud korraga töös. "Kõik need tööd on täna ka graafikus ja ei ole alust karta nende valmimistähtaja edasilükkumist," kinnitas ta.

Pärnu läänepoolne ühendustee, kus on mõningane mahajäämus planeeritud graafikust, tema sõnul suuremate objektide hulka ei kuulu, sest selle hind jääb alla 100 miljoni (ligi 86 miljonit) krooni. "Ka pole hetkel vaidlustuse tõttu peatunud ükski maanteeameti tee-ehituse hange," märkis Puust.

Hetkel on hankes Tallinna-Tartu maantee Aruvalla-Kose projekteerimine ja ehitus, Pärnu ümbersõidu Papiniidu pikendus ja hankeks ettevalmistamisel on Tartu-Jõgeva-Aravete maantee Kaarepere eritasapinnaline raudteeülesõit.


Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed