11. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnahalli lähistele plaanis jahisadam ja rannapromenaad

Tallinna linnavalitsus kavatseb esitada linnavolikogule Logi tn 8, 9 ja 10 kinnistute ning lähiala detailplaneeringu kehtestamise otsuse eelnõu.

Linnahalli naabruses asuvale mereäärsele 12,63 ha suurusele maa-alale on plaanis rajada üks kuni kuuekorruseline äriruumidega korterelamu ning üks kuni viiekorruseline ärihoone, jahisadam, avalikult kasutatav rannapromenaad, teedevõrk ja haljastus.

Logi tänava ja mere vaheline ala on suures osas tekkinud mere täitmise teel. Nõukogude perioodil asus alal sõjaväe betoonitehas, mille lammutusprahiga täideti merd. Kolmest küljest merega piiratud maa-ala on praegu kasutamata jäätmaa. Maa-ala paikneb Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndis, mille hoonestamisel tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus.

Logi tn 8 ja Logi tn 10 kinnistud kuuluvad OÜ-le Logi Projekt, transpordimaa sihtotstarbega krundid ja Logi tn 7 ning Logi tn 9 kinnistu kuuluvad Tallinna linnale ning üks kinnistu AS-ile Tallina Sadam.

Lähialal paikneb praegu Tallinna Sadama loodekai tollitsoon, mis tulevikus peaks ümber korraldatama kruiisilaevade vastuvõtukohaks. Piirkonna arhitektuurne dominant on Tallinna Linnahall.

Planeeringualale kavandatud kergliiklusteed tagavad jalakäijate liikumise mugavuse ja ohutuse. Parkimine on kavandatud peamiselt hoonete maa-alustele korrustele, mis samuti tagab tänavatasapinnas jalakäijate eelistamise. Hooned on alale paigutatud lähtudes linnapoolsetest vaadetest merele, mis tähendab, et uushoonestus ei sulge lähivaateid merele. Hoonete projekteerimisel tuleb järgida hoonete ja fassaadide liigendamise nõuet.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles OÜ Logi Projekt, detailplaneeringu aluseks on arhitektuurikonkursi võitnud töö „Logi tn 8/10 korterelamud ja äripinnad” (autorid M. Aunin, M. Melioranski ja I. Melioranski).

Detailplaneeringu koostamine algatati Tallinna Linnavalitsuse 7. detsembri 2005 korraldusega. Detailplaneering võeti vastu Tallinna Linnavalitsuse 30. juuni 2008 korraldusega ning oli 4.-18. augustini 2008 avalikul väljapanekul. Detailplaneeringu koostas aktsiaselts EA RENG.

Kinnisasja omanik OÜ Logi Projekt kohustub rannapromenaadi koos haljastuse ja kaldakindlustusega ning välisvalgustuse ja vihmaveekanalisatsiooni peale väljaehitamist Tallinna linnale tasuta üle andma.

Alale jahisadama väljaarendamise eelduseks on finantsabi saamine Euroopa Liidu struktuurifondidest, sest sadama ehitamine nõuab väga suuri investeeringuid. Sadama rajatised ehitab välja ja hakkab haldama selleks loodud MTÜ Vanalinna Jahisadam.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785