11. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohtla-Järvel kasvas tehinguhind ligi 18%

Pindi Kinnisvara aprillikuu turuülevaatest selgus, et Kohtla-Järvel kasvasid korteriomandite tehinguhinnad 17,8%, Pärnus 7%.

TartuAprill oli Tartu kinnisvaraturul aktiivne ja eeskätt korteriturg näitab viimastel kuudel elavnemist. Ka majade ja elamukruntide vastu on huvi suurem kui talvekuudel, samuti on lisandumas turule uusi müüjaid.

Äripindade turg on jätkuvalt passiivne.

Tartu -1% (11 817 kr/m²)

Tehingute arv oli aprillis 81 (märtsis 84).

Tehinguhind on muutunud võrreldes :

-hinnatipuga (veebruar 2007. a.) -37%-eelmise kuuga -1%

Narva

Korteriturg on aktiivne. Palju tehakse tehinguid ilma pangalaenu võtmata. Odavate varade osakaal turul väheneb, kuna uut kaupa ei lisandu. Suur huvi on uutes korterelamutes asuvate korterite vastu, samuti on eelistatud erinevalt varasemast renoveeritud elamispinnad.Äripindade ja maade turg on jätkuvalt väga passiivne.

Narva +0,8% (4522 kr/m²)

Tehingute arv oli aprillis 62 (märtsis 46).

Tehinguhind on muutunud võrreldes:

-hinnatipuga (mai 2007. a.) -66%-eelmise kuuga +0,8%

Pärnu

Turg on aktiivne. Suurim huvi on 1-2toaliste kuni 400 000 krooni maksvate korterite vastu. Jätkub üürikorterite broneerimine suvekuudeks. Klientide huvi pälvivad ka eelkõige veekogude lähedal asuvad talumajad hinnaga kuni 500 000 krooni.

Pärnu +7% (10 659 kr/m²)

Tehingute arv oli aprillis 52 (märtsis 28).

Tehinguhind on muutunud võrreldes:

-hinnatipuga (mai 2007. a.) -53%-eelmise kuuga +7%

Kohtla-Järve

Turule on lisandunud ka Eestist pärit investorid, kes otsivad spekulatiivsetel eesmärkidel odavat vara.

Kohtla-Järve +17,8% (1572 kr/m²).

Tehingute arv oli aprillis 41 (märtsis 54).

Tehinguhind on muutunud võrreldes:

-hinnatipuga (juuni 2007. a.) -72%-eelmise kuuga +17,8%

Võru

Võrumaal on märgata aktiivsuse kasvu, huvi on tõusnud nii linnasiseste korterite kui maakonnas paiknevate elamute ja suvilate vastu. Põlva ja Jõgeva

Üle pika aja on Põlva ja Jõgeva korteriturul märgata elavnemist, samuti tuntakse huvi maamajade ja suvilate vastu.

Valga

Valgamaa on müügitehingute poolest aktiveerunud. Peamiselt on ostjate huviorbiidis Valga linna korterid, aga ka eramud Valgas ja näiteks Tõrvas. Jätkuvalt on huviorbiidis looduskaunis kohas paiknevad maamajad.

Viljandi

Objektide külastatavus kasvab pidevalt, samuti on oodata tehingute arvu kasvu. Suurt huvi tuntakse ka maamajade vastu.

HaapsaluAprillis oli märgata korteriturul elavnemist, aktiivne oli huvi soodsamate 2-3 toaliste  korterite vastu. Samuti kasvas huvi väiksemate maamajade ning suvilate vastu. 

Jõhvi

Tooni annavad eelkõige spekulandid, kes otsivad odavat vara. Lisaks Venemaa päritolu investoritele on turule lisandunud Eestist pärit ostuhuvilised, kes on valmis odavat vara kokku ostma.

Rapla

Turg on aktiivsemaks muutunud, suuremat huvi tuntakse ka suvilate ja maamajade vastu.

Rakvere

Taas tuntakse huvi ka turuhinnast veidi kallimate ja eksklusiivsemate varade vastu. Aktiivselt otsitakse suvilaid ja maamaju.

Kuressaare

Korteriturul on jätkuvalt nõudlust, oluliselt on aga suurenenud huvi mere-äärsete maakodude ja elamumaade vastu.

Paide

Aprillis oli suurim huvi 160 000-200 000 krooni maksvate korterite vastu. Ostjateks on enamsti noored pered, kes töökaotuse tõttu välisriikidest tagasi pöörduvad ja pensioniikka jõudnud, kes soovivad vähendada ülalpidamiskulusid korteri üldpinna arvelt. Eelistatud on heas seisukorras elamispinnad. Huvi on kasvanud ka kuni 300 000 krooni maksvate suvilate vastu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785