10. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juhkentali plaanitakse uusi korterelamuid

Tallinna linnavalitsus algatas möödunud nädalal Staadioni 1, Võistluse 3 ja Võistluse 7 kinnistute ning lähiala detailplaneeringu, mis näeb ette 0,82 hektari suurusele maa-alale korterelamute ehituse.

Detailplaneeringu koostamise eesmärk on muuta kesklinna linnaosas asuva Staadioni 1 krundi ärimaa maakasutuse sihtotstarve 90% ulatuses elamu- ja 10% ulatuses ärimaaks, moodustada Võistluse 7 elamumaa sihtotstarbega krunt ning määrata Staadioni 1, Võistluse 3 ja Võistluse 7 kruntide kasutustingimused.

Planeeritavat maa-ala piirab lõunaküljest Kalevi keskstaadion. Võistluse 3 kinnistu kuulub Compakt Kinnisvara OÜ-le, Staadioni 1 kinnistu AS-ile Eesti Talleks. Võistluse 7 hoonete omanikuks on Tallinna linn.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles 2008. aasta jaanuaris Compakt Kinnisvara, kes soovis ehitusõiguse määramist Võistluse 3 kinnistule 10-korruselise elamu ehitamiseks.

Lisaks Võistluse 3 kinnistule on planeeringualasse määratud Staadioni 1 kinnistu ja Võistluse 7 krunt, kuna taotletud ehitusõiguse määramise korral muutuvad oluliselt mõlema nimetatud krundi kasutustingimused ja hoonestamise võimalused.

Planeeringu koostamise õiguse üleandmiseks on tänavu veebruaris sõlmitud leping Tallinna linnaplaneerimise ameti, K-Projekt AS-i ja Compakt Kinnisvara ning Eesti Talleksi vahel. Planeeringueskiisi koostas K-Projekt.

Planeeringuga määratakse ehitusõigus Staadioni 1 krundile ühe kuni kaheksa maapealse ja ühe maa-aluse korrusega ning ühe kuni kuue maapealse ja ühe maa-aluse korrusega hoone rajamiseks, Võistluse 3 krundile kuni kuue maapealse ja kahe maa-aluse korrusega ja Võistluse 7 krundile kuni nelja maapealse ja ühe maa-aluse korrusega korterelamu ehitamiseks.

Planeeritavale alale on kavandatud kokku kuni 125 korterit ja vähemalt 191 parkimiskohta.

Detailplaneeringus tehakse ettepanek muuta Tallinna üldplaneeringu kohane ettevõtluse segahoonestusala ja väikeelamute ala planeeritava maa-ala piires korruselamute alaks.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785