K&P Ehituse pankrot kuulutati välja 

Harju maakohus arutas üleeilsel kohtuistungil ASi K&P Ehitus pankrotiavaldust ning kuulutas välja ettevõtte pankroti. 

Kohus nimetas pankrotihalduriks Peep Lillemäe, võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 3. juunil.

1995. aastal asutatud K&P Ehituse omanikeks olid Kalev Päll, Tanel Kliiman. Äripäeva Tartumaa ettevõtete topis sai ettevõte 2006. aasta tulemuste põhjal  3. koha. Toona märkis tegevjuht Kalev Päll, et tegemist oli esimese aastaga, mil kõik objektid õnnestusid. Valmis olid saanud edukad suurprojektid nagu A. Le Coqi õlletehase logistikakeskus, Arensi mööbli kompleks Kõrvekülas ja Tigutorn Tartu kesklinnas. Alltöövõtjana on K&P Ehitus osalenud viimastel aastatel ka näiteks Eesti Maaülikooli spordihoone ja Solarise keskuse ehituses.

2008. aastal oli kontserni müügitulu 187 miljonit krooni, millest 87% moodustas ehitustegevus. Puhaskasumiks kujunes 1,8 miljonit krooni. Majandusaruandes märkis ettevõte, et 2008. aasta summaarne rahavoog majandustegevusest oli -14 miljonit krooni ning investeerimistegevusest -25 mln kr, sellest olulisim investeering omaehitusse 12,5 mln kr.

2009. aastaks prognoosis firma 50% mahtude vähenemist ning kavandas töötasude langetamist - ehitustöötajatel kuni 40%.

Tänase seisuga ulatub K&P Ehituse maksuvõlg koos intressidega üle 2,8 miljoni krooni.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed