Autor: Silvia Kruusmaa • 3. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uute korterite nappus paneb uuesti ehitama

Kinnisvaraturg hakkab unest ärkama, arendajad planeerivad jälle uusi projekte, sest tekkimas on puudus kvaliteetsetest uutest korteritest.

Merko teatas hiljuti, et Tallinnasse Räägu tänavale ja Pärnu maanteele ehitavast 109 korteriga kahest elamuprojektist on potentsiaalsed ostjad broneerinud 47 korterit, võlaõiguslikke eellepinguid on sõlminud 10 ostjat.

„Klientide huvi on sellistele toodetele olnud üllatavalt suur, üle mitme aasta on inimesed jälle nõus ostma korterit võlaõiguslepinguga, s.t. käed lüüakse enne korteri valmimist ehk toimub müük paberi pealt,“ tunnistas Merko Ehituse elamuehitusdivisjoni direktor Tiit Kuusik.

Uute korterite puudust pealinnas kinnitas möödunud nädalal ka Merko Ehituse juhatuse esimees Tiit Robeni, kelle sõnul on viimane aeg hakata uuesti ehitama.

Ostetakse juba kortereid paberil

NCC Ehituse juhatuse liige Priit Aer nentis, et Merko projekti müük näitab, et kvaliteetse toote jaoks on nõudlus olemas ja ka tänastes tingimustes on võimalik müüa alles ehitusjärgus olevat projekti.

Arco Vara Kinnisvarabüroo juhatuse liige Mart Saa peab normaalseks olukorda, kus ca 10-20% korterid on võlaõiguslike lepingutega kaetud enne ehitise valmimist. „Siiski broneeritakse elamispind nende arendajate juures, keda on põhjust usaldada ning võib arvata, et broneeritakse parimate lahendustega korterid valmivas majas,“ rõhutas ta.

TAUST

Uusi projekte Tallinnas

- Arco Vara ja Merko Ehitus alustavad Põhja-Tallinnas Kodukolde arenduspiirkonnas ehitust, neljas kortermajas kokku 100 korterit.- Merko Ehitus - 60 korteriga elamu Pärnu maanteel ja Kristiines kaks kortermaja 49 korteriga, valmivad vastavalt suvel ja sügisel 2010. Kaks maja Helme tänaval valmivad järgmisel kevadel- NCC - paneb tänavu nurgakivi Pärnaõue II etapile Vana-Rannamõisa teel, kuhu tuleb kokku kuus maja kokku 78 korteriga. Ehituse algust ootavad Vana-Kuuli III etapp Lauluväljaku taga ja Tammeõue Viimsis.Allikas: Äripäev

 

Loe kogu artiklit tänasest Äripäevast. Päevapileti saad osta siit .

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785