29. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post pani 40 kinnistut müüki

Eesti Postil puudub huvi ebaotstarbekate kinnistute omamiseks, korrashoidmiseks ja arendamiseks, kommenteeris kinnistute müüki juhatuse liige Aavo Kärmas.

Posti- ja logistikaettevõtte eesmärgiks on võõrandada mitmed ebaotstarbekad kinnistud, võõrandatavate objektide hulgas on korterid, majad, maad ja ärihooned, teatas Eesti Post.

Võõrandatavad kinnistud ei vasta kaasaegse posti- ja logistikaettevõtte vajadustele, mitmekümne aasta vanused hooned ei sobi oma projektilt postisaadetiste sorteerimiseks, kuna ruumid on kitsad ja ebapraktilised. Samuti on nimetatud hoonetel märkimisväärselt suured haldamise kulud.

„Eesti Posti põhitegevuse seisukohalt on selliste pindade omamine ja korrashoidmine ebaotstarbekas ning selliste kinnistute arendamiseks ja hoidmiseks meil huvi puudub,“ kommenteeris kinnistute müüki juhatuse liige Aavo Kärmas.

Müüki minevad kinnistud asuvad üle Eesti. Kärmase sõnul on Eesti Post teenindus- mitte kinnisvaraettevõte ning lähiaastatel liigutakse jaemüügiga rendipindadele kaubanduskeskustesse ja teistesse käidavatesse kohtadesse.

Müüki minevad kinnistud on näiteks: Kesk 19, Põlva; Tallinna 12, Rakvere; Kesk 10, Valga, Akadeemia tee 7, Pärnu. Eesti Postil on 86 kinnistut, hetkel käivad mitme suure objekti müügi osas läbirääkimised võimalike ostjatega, lepingutega soovitakse lõpule jõuda lähikuudel.

Ettevõtte kinnisvaraga seonduvad teemad on nõukogu otsustuspädevuses. Eesti Posti nõukogusse kuuluvad Meelis Atonen (nõukogu esimees), Tauno Tuula, Toomas Leito, Reet Roos, Mario Lambing, Erich Teigamägi ja Indrek Raudne.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785