27. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn tahab väärtusliku kinnisvara müüki panna

Tallinna linnavalitsus kavatseb esitada linnavolikogule Pikk tn 43 asuvate korteriomandite müügi otsuse eelnõu.

Eelnõu kohaselt müüakse avalikul kirjalikul enampakkumisel ühtse müügiobjektina alghinnaga kokku 11,29 miljoni krooni Pikk tn 43 hoonestatud, äri- ja elamumaa sihtotstarbega, 885 m² suurusest kinnistust kaks korteriomandit, mille reaalosadeks on mitteeluruumid üldpinnaga 72,5 m² ja 733,9 m².

Pikk tn 43 kinnistu paikneb vanalinnas Pika tänava ja Vaimu tänava nurgal. Kinnistu paikneb Tallinna vanalinna arheoloogiamälestise- ja muinsuskaitsealal ning sellele kehtivad Tallinna vanalinna muinsuskaitseala põhimäärusest ja muinsuskaitseseadusest tulenevad kohustused ning kitsendused.

Kinnistul asub kahe-kolmekorruseline kivist ehitis, algselt 14. sajandil ehitatud hoone on tunnistatud arhitektuurimälestiseks.

Pikk tn 43 hoone kolmandal korrusel ja osaliselt teisel korrusel asuvad eraomandis olevad korterid ning esimesel korrusel ja osaliselt keldri- ning teisel korrusel kaks Tallinna linnale kuuluvat mitteeluruumi.

Tallinna linnale kuuluva väiksema korteriomandi teenindustöökojaks kasutamiseks on sõlmitud määramata tähtajaga üürileping ning suurema korteriomandi ruumide teenindus-, toitlustus- ja koolitus- ja kaupluseruumideks kasutamiseks tähtajalised üürilepingud. Aastas laekub üüritasu kokku üle ühe miljoni krooni.

Vastavalt Uus Maa Kinnisvarakonsultantide OÜ eksperthinnangule on linnale kuuluvate mitteeluruumi korteriomandite turuväärtus kokku 11 290 000 krooni, s.o. 14 000 krooni reaalosa üldpinna ühe ruutmeetri kohta.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785