26. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kasumis Water Ser kasvatas käivet 28%

AS-i Water Ser käive kasvas mullu 28 protsenti, 65 miljonilt kroonilt 83 miljoni kroonini. Kasumit teenis ettevõte ligi pool miljonit, 53% vähem kui 2008. aastal, selgus majandusaruandest.

2009. aastal moodustas Water Ser müügitulu üle 83 miljoni krooni, brutokasumiks kujunes ligi 11 miljonit. Kuna eelmisel aastal äritegevuse mahud kahanesid – üheks põhjuseks EL rahastatavate projektide edasilükkumine – vähendas Water Ser nii üld- kui personalikulusid.

Eesti kapitalil põhinev Water Ser on turul tegutsenud pea 20 aastat, firma põhitegevusalaks on vee-, gaasi-, side ja kanalisatsioonitorustike rajamine. Mullu  jagunes AS Water Ser eraldumise teel, andes emaettevõttele OÜ Water Ser Group üle osalused OÜ-s Water Ser Lääne-Eesti, AS-s Water Ser Lõuna-Eesti ja OÜ-s Water Ser No-dig ning osalustega seotud õigused ja kohustused.

Ettevõtte keskmine töötajate arv oli mullu 30 töötajat, tööjõukulud kahanesid pea kolmandiku. Kui 2008. aastal moodustasid tööjõukulud ligi 13,8 miljonit krooni, siis mullu jäi see summa 9,3 miljoni krooni kanti.  Water Ser juhatusele maksti (koos sotsiaalmaksudega) mullu 639 900 krooni, aasta varem ulatus see summa ligi 2 miljoni kroonini.  Nõukogu liikmetele eelmisel aastal töötasu ei makstud.

Water Ser hindab oma turuosa Eesti erinevates piirkondades 10-30 protsendini ning plaanis on kättevõidetud turuosa ja käibenäitajad sel aastal säilitada. Ettevõtte peamiseks eesmärgiks on kulude jätkuv kokkuhoid ja osalemine koos teiste kontserni ettevõtetega enamusel EL struktuurfondidest rahastatavatel projektidel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785