23. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu ümbersõidu ehituskulu algsest pea 40% odavam

Algselt plaaniti Pärnu tee-ehitusprojeki maksumuseks 800 miljonit krooni, ent majanduslangusega kahanenud ehitushinnad võimaldavad kulutada vaid ligi 500 miljonit.

Juba mõnda aega käib tõsine tee-ehitus Pärnu Ehitajate teel ja Papiniidu sillal. Nende ja Tallinn-Lihula maanteede ühendustee maksumuseks plaaniti algselt kokku 800 miljonit krooni, aga tänu majanduslangusest tingitud hindade kahanemisele saab hakkama umbes 500 miljoniga, vahendasid ERRi teleuudised.

Odavnenud ehitushinnad võimaldavad nüüd valmis ehitada Pärnu ümbersõidu Papiniidu silla ning Riia ja Paide maanteede ristmiku vahelise teelõigu, mis algselt ümbersõidu projekti sisse kirjutati, ent siis rahapuudusel maha tõmmati.

Lääne Regionaalse Maanteeameti direktori asetäitja Heiti Popp ütles, et ilma selle lõiguta oleks töö pooliku mulje jätnud. "Kui me nüüd saame korda Ehitajate tee ja Papiniidu silla, samuti läänepoolse ühenduse ja siis ikkagi suuname kogu selle transpordi praegu niigi ülekoormatud Papiniidu tänava valgusfoori alla, siis kindlasti sellist efekti ja loodetud tulemust me ei oleks saanud," lausus Popp.

Kuna 80 protsenti Pärnu ümbersõidu ehituskuludest katab Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond, võttis asjajamine aega, kuid ootus tasus end ära. Maanteeamet kuulutas piki raudteed kulgeva teelõigu ehitushanke välja.

Uut teed rajatakse Popi sõnul 2,1 kilomeetrit, lisaks sellele tuleb rekonstrueerimisele veel 1,5 kilomeetrit olemasolevaid teid. "Väga oluline linnarahva jaoks on kindlasti ka see, et lisaks rajatakse ka rohkem kui kolm kilomeetrit kergliiklusteed, see on siis nelja meetri laiune tee jalakäijate ja ka jalgratturite liikumiseks".

Kavade kohaselt algab ehitus sellel aastal ja valmib 2011 sügisel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785