Primus PR kahtlustatud “faatsio”-skeemis

Saaremaa ehitusfirma Primus PR kasutas Tartumaa ettevõtete arvates Elva lasteaia ehitustöödel nn “faatsio”-skeemi, jättes alltöövõtjatele raha maksmata.

"Meie firmale mõjus see ikka väga valusalt,” ütles TeklaPartner OÜ juhatuse liige Eero Villanen, kelle ettevõte tegi Elva lasteaia juures fassaaditöid. Tema sõnul lubasid Primuse juhid kogu aeg raha ära maksta, kuid muudkui venitasid ja venitasid, kirjutas saarlaste päevaleht Oma Saar.

Villanen kirjeldas, et hanke võitis emafirma Primus PR, kuid alltöövõtjatega sõlmis lepingud tütarfirma Ekosüsteemide OÜ (varem Primus Ehitus), kes jättis alltöövõtjatele raha maksmata ning läks lõpuks varatuna pankrotti. Enne seda, tänavu 7. jaanuaril, kadus firma juhatusest Primus PR juht ja omanik Priit Riim.

Oma Saarele on vihjatud, et Ekosüsteemid lasti põhja tahtlikult, kuid omanik tegi veel ühe nipi, sest peamise võlausaldajana on Ekosüsteemide võlausaldajate nimekirjas Primus PR-i teine tütarettevõte Primus East. Ja seda suurima, kuue miljoni kroonise nõudega.

Primus PR juht Priit Riim lükkab aga süüdistused ümber ning kinnitab, et tegemist on räige valega, mis kahjustab Primuse ärihuve, ja tõenäoliselt on seal taga mõni tema konkurent.

Märtsi lõpus oli Kuressaare kohtumajas pankrotis ettevõtte Ekosüsteemide OÜ võlausaldajate koosolek. Ettevõte jäi võlgu 86 firmale ning TeklaPartner OÜ-le koguni 543 049 krooni.


 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed