12. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Energiasäästuks omavalitsustele üle 90 miljoni krooni

Lisaks juba välja kuulutatud kortermajade energiasäästlikuks muutmise programmile saavad avalike hoonete energiasäästuks toetusi taotleda ka omavalitsused. Kahe programmi toetusrahasid jagatakse kokku 93,5 miljoni krooni ulatuses.

Majandusministeeriumi ning Kliima- ja Energiaagentuuri (KENA) koostöös on välja töötatud kohalike omavalitsuste hoonete energiasäästlikuks renoveerimise ja ehitamise toetusskeemid. Toetuse saamiseks kuulutati välja avalik konkurss, kus saavad osaleda kohalikud omavalitsused.

Eesti-Sveitsi koostööprogrammi raames toetatakse avalikku teenust pakkuva hoone projekti, mis pole veel EL-i või teistest allikatest toetust saanud. Toetuse määr on kuni 85 protsenti projekteerimise ja ehitamise kuludest.

Sobivateks objektideks on lasteaiad, hooldekodud, rehabilitatsioonikodud ja –keskused, rahvamajad, kultuurimajad ja –keskused, sotsiaalmajad, kohalike avalike teenuste keskused. Kokku toetatakse selle koostööprogrammi kaudu Eesti kohalikke omavalitsusi 83,5 miljoni krooniga.

Teise programmi raames saavad kandideerida kõik KOIT-kava raames EL-i toetuse saanud objektid, kes vajavad lisainvesteeringut saavutamaks madala energiakasutusega hoone tingimused. Selles programmis toetatakse kohalikku omavalitsust selle võrra, kui palju nende KOIT objekt kallineb võrreldes esialgselt ettenähtuga, kui objekt ümber teha madala energiakasutusega hoone standarditele vastavaks. Selle programmi eelarve on 10 miljonit krooni ja maksimaalne toetus ühe projekti kohta kaks miljonit krooni.

„Oluline on, et kohalikud omavalitsused kiiresti reageeriks, kasutaks meie ehitusturu madalseisust tulenevat hinnaeelist ja annaks läbi nende programmide ka inimestele tööd,“ ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts reedesel pressikonverentsil.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785