8. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avatav Bauhausi ehituspood maksis 250 miljonit 

9. aprillil kell 7 avatakse Lasnamäe kanali ääres paiknevas Tähesaju City kaubanduskeskuses klientidele esimene ehituskaupade keti Bauhaus pood Eestis ja ühtlasi ka Balti riikides.

Pood laiub 20 000-l ruutmeetril ning selle maksumuseks kujunes 250 miljonit krooni, mis finantseeriti omavahenditest. Eesti Bauhausis sai tööd 150 inimest, lisaks töötas ehitusel kokku 250 inimest. 

„Hoone sisustamine ja täitmine kaubaga oli omaette aeganõudev protseduur, mis võttis üle kuu aja. Kui kaubaalused kokku panna, moodustaks see 20 kilomeetrit pika rivi. Usun, et see on klientidele märk seal saadaoleva kaubavaliku ulatusest, ja ma ei kahtle, et uut kauplust saadab klientide seas menu,“ rääkis kauplusepinna arendaja OÜ Häuser-Oberschneider projektijuht Ahti Morel.

Morel lisas, et Bauhausi valmimisega tõusis Häuser Oberschneideri poolt hallatavate kaubanduskeskuste portfell 90 000 ruutmeetrini.

"Bauhasi oli väga selge kontseptsioon, mis nägi detailideni ette hoone välisilme ja sisu. Tunda oli, et klient on selles vallas 50 aastat tegelenud, tegemist on väga kogenud oma ala professionaalidega," ütles Toomas Lipre poe ehitanud Fund Ehitusest.

OÜ Tähesaju City juhatuse liige Hindrek Leppsalu sõnul on Bauhausi kaupluse avamisel Eesti majanduse pulsi mõõtmise seisukohalt ka laiem tähendus. „See on selge märk, et välisinvestoritele ei ole märkamata jäänud Eesti riigi ja rahva pingutused majanduskriisist jagu saamiseks, see jõud on tekitanud usku meie majanduslikku võimekusse ja teotahtesse,“ kommenteeris Leppsalu.

Bauhausi kaupluse ehitas OÜ Norman Group´i tellimusel OÜ Fund Ehitus. Hoone finantseerijaks on AS Swedbank. AS Swedbank kinnisvara osakonna juhi Ero Viiki sõnul kinnitab panga otsus Bauhausi kauplust finantseerida veelkord seda, et pangad jätkuvalt finantseerivad ka kinnisvara sektorit. "Kogenud vastaspooled, läbimõeldud kontseptsioon ja äriplaan ning mõlemapoolne usaldus äripartnerite vahel on finantseerimise eelduseks," märkis Viik.

Uut tüüpi kaubanduskompleks Tähesaju City Mustakivi ja Laagna tee ristmikul on Bauhausi poe valmimise järel ligi 50 000 ruutmeetriga Tallinna üks suurimaid kaubanduskeskusi. Kaubanduskeskuse lõplikul valmimisel saavutab keskus 100 000 ruutmeetrise kogumahu, ütles Leppsalu.

Kaubanduskompleksis on täna peamiselt erinevad sisustus- ja ehitustarbeid, elektroonikakaupu ning lastekaupu pakkuvate kauplused ja autosalongid. Tähesaju Citys on 10 000 ruutmeetrise kaubanduspinnaga ja 800-kohalise autoparklaga Prisma Peremarket, Amservi Opeli, Chevrolet, SAABi, Hyundai ja Peugeot müügiesindus ning Mustakivi Auto Toyota keskus, lastele mõeldud Eesti suurim Jukukeskus, elektroonika ja kodutehnikapoed OnOff, Omega kodutehnika, Itek ning sisustusele keskenduvad Home4You, Home & Cook, Diivaniparadiis, Hektor Light, Karimus Köögid, Narova mööblimaja ja Common mööbliäri.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785