Parts: Tõmbame ehitusturu käima!

„Tõmbame ehitusturu käima – mitte buumina, vaid kindlamal alusel!“ Nende sõnadega avas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts täna Eesti Näituste messikeskuses 14. korda toimuva rahvusvahelise messi „Eesti Ehitab“.

„Rõõm, et ehitusmess kui kevadekuulutaja on kohal. Tahaks loota, et me oleme töötuse põhjast läbi käinud ja nii ka jääb. Viimasel nädalal on loodud rohkem töökohti kui neid on kadunud,“ märkis Parts. Ehkki tööhõive poolest on ehitussektor tagasi 2005. aasta kevades ja pole selge, kas ehitajate arv peakski tõusma buumiaegsele tegevusele. „Efektiivsemalt ja hästi saab ka teha vähemate jõududega, mispuhul vabanenud tööjõule on vaja ümberõpet,“ lisas ta.

Partsi sõnul on ehitussektoril riigi arengus väga oluline roll, sest ühelt poolt annab sektor väga paljudele Eesti inimestele, teisalt on ehitus seotud väga olulise märksõnaga ka riigi arengus – koduga.

Ta lubas, et riik tellijana täidab oma rolli maksimaalselt, erinevate investeeringute näol teede ja torustike ehitusse, koolimajade ja korterelamute renoveerimisse.  „Mis puudutab tegevusi energiasäästlikkuse parendamiseks, siis selles mängus on kõik võitjad,“ kinnitas Parts.

Eesti Näituste nõunik Siimu Loogma märkis, et messil osaleb sel aastal 200 firmat 7 riigist, esmakordselt on kohal eksponendid Türgist. Selle messi märksõnad on ökonoomiline ja ökoloogiline ehitus. „Mulle meeldis Äripäeva paar päeva taguse uudise pealkiri „Eesti ehitab siiski!“ See tähendab, et Eesti ehitab ja jääb ehitama, ehkki mahud on langenud. Uus tõus tuleb nagunii, ehitusmess aga peab hoidma ja säilitama meie ehitusturu potentsiaali, ka rahvusvahelises plaanis,“ rääkis ta.

„Siia on kogunenud optimistid, kes usuvad, et aeg uueks tõusuks on käes. Meie eesmärk on ju olla Baltikumis esimene riik, kes kriisist välja tuleb,“ kinnitas Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu juht Viktor Valkiainen avasõnu lausudes. Tallinna abilinnapea Taavi Aas avaldas lootust, et praegu, kus ehitustempod pole kõrged, on ka tellijatel enam aega mõelda kvaliteedile ja säästlikkusele. 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed