7. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pankrotis Arco Kapitali kesklinna krunt 11 miljoniga müügis

OÜ Kapitaalsus (endine Arco Kapital, mitte ajada segamini Arco Capitaliga) kaasomandis ärimaa hind on oksjonil langenud 11 miljoni kroonise alghinnani. Kõrghetkel sadu miljoneid väärt olnud vara müüakse nüüd võileivahinnaga, millest nõuete rahuldamiseks ei piisa.

Kinnistu, mille suurus on 10 219 ruutmeetrit, asub Tallinnas, Töökoja tänav 1. Kesklinna kinnistu omanikeks on Mave Varahalduse OÜ ja OÜ Arco Kapital, mille uus ärinimi on OÜ Kapitaalsus.

Kinnistul lasub 335 miljoni kroonine hüpoteek SEB panga kasuks ja 8,4 miljoni kroonine hüpoteek Sweco Projekti kasuks. Tähtajatu kasutusõiguse leping on sõlmitud Elion Ettevõtted AS kasuks.

Enampakkumine toimub 9. aprillil, vara alghinnale lisandub 20% käibemaksu.

Ärimaa on müügis mullu juulist, mil alghinnaks ligi 29 mln krooni. Kohtumääruse andmeil oli krundi hinnaks firma bilansis enam kui 110 mln krooni. 

Arco Kapital, mis mullu suvel (vahetult enne pankrotimenetluse algatamist) võttis uueks ärinimeks AS Kapitaalsus, läks pankrotti mullu septembris. Kinnisvarafirma plaanid rajada ärihoone Veerenni läbimurde kõrvale, läksid luhta. Pankroti hetkeks oli ettevõttel kohustusi üle 200 miljoni krooni, vara vaid napilt 20 miljoni krooni väärtuses. Kohustustest enamus ehk 145 mln krooni on SEB Panga ees. Swedbankile võlgnes firma ligi 54 mln krooni, sellest 31 mln kr viiviseid.

Varem Arco nime kandnud kinnisvaraettevõtte taga on samade ettevõtjate ring (Leho Rennit ja Kaido Kaljusaar), kes seotud ka Eesti ühe suurema ekspedeerija Arco Transpordi ja eelmisel suvel pankrotistunud veofirma Arco Transiga, millele omakorda kuulus ka Arco Transport.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785