Riigihangetel nokk ikka kinni

Peatselt algab teede- ja infraehituse hooaeg, ehitusettevõtted on valmis, ent hanked lasevad end oodata.

Hanke väljakuulutamisest lepingu sõlmimiseni võib kuluda kolm kuud, mistõttu magus kevad-suvine ehitusaeg jookseb tühja. Tööootel ehitajate jaoks on endiselt suurimaks probleemiks hangete väljakuulutamise ja menetlemise venimine.

„Käes on märtsi lõpp, aga enamus 2010 planeeritud tee- ja keskkonnaehituse hankeid pole veel välja kuulutatud. See paneb ehitajad keerulisse olukorda, sest infraehituse hooajalisust arvestades oleks võimalik alustada juba aprillis – hankijad on juba kaks kuud hiljaks jäänud ning suurprojektid võivad tänu võimalike vaietele venida enamgi,“ selgitas Nordecon Infra AS juhatuse esimehe Erkki Suurorg. 

Suuroru sõnul on konkurents infraehituse valdkonnas äärmisel tihe ja juhul kui riik ei suuda riigihangete mahtu suurendada, see vaid teravneb. „Täna ei ole kindlasti probleem ettevõtjate võimekuses. Näiteks teedeehituse valdkonda on tulnud palju uusi tegijaid - vaja oleks hoopis suuremaid mahte ja kiiremat hankemenetlust,“ märkis Suurorg.

Loe pikemalt tänasest Äripäevast

 


Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed