25. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millist turvateenust kasutad?

Restoranide Vapiano juhataja Tarvo Jaansoo sõnul on turvateenuste pakkujad paindlikud ja tulevad hinnas kliendile vastu. 

Tarvo Jaansoo, Restoranide Vapiano juhataja:Kodus on mul algusest peale olnud G4S. Olen rahul ning ei näe põhjust teenust ega selle pakkujat igal aastal välja vahetada.

Ettevõtetes on erinevates kohtades G4S ja Securitas. Kord aastas või siis kui vajame mingit uut teenust, laseme saata ka erinevaid pakkumisi.Turvateenuse valik oleneb ettevõtte profiilist. Meil on vaja, et restoran oleks turvatud ajal, mil see pole avatud ja et ruumid läheksid valve alla. Muud pole meile tarvis. Kuid kindlasti on olemas ka firmasid, kelle vajadused on keerulisemad ning kes vajavad innovaatilisemaid lahendusi.Kõikide valdkondade teenusepakkujad on täna paindlikumad, jättes rohkem ruumi läirääkimisteks ning tulles hinna osas rohkem vastu, ka turvateenuste osas. Erilisi pretensioone turvafirmadele pole olnud, õnneks pole olnud kunagi ka ühtegi sissetungimist ega muud intsidenti.  

Merike Hallik, ASi Kaleva Travel tegevdirektor:Meie kontorite ruumid on vastavalt asukohale valvatud kas ruumide rendile andja poolt või mehitatud valvena. Viimase viie aasta jooksul pole hindades erilisi muutusi olnud. Kardinaalseid muudatusi pole olnud vajadust teha, kõik toimib, kui on lisandunud mõni uus toode, antakse sellest teada. Õnneks pole tekkinud ka ühtegi turvaprobleemi.   

Patrullid on mõnikord küll kohale sõitnud, aga selle tõttu, et töötaja on koodi valesti sisestanud. Eks ikka juhtub, et töötajal võivad näpud külmad olla. 

Alexander Kotchubei, OÜ Meta-Profit juhataja:Ei ole koju ühtegi turvateenust tellinud, ei ole vajadust selle järele näinud ega tekkinud. Tööl on valve olemas, kuna seda pakutakse ruumide omaniku poolt. 

Agu Laanemets, OÜ Kvintessents juhatuse liige:Oleme kasutanud ainult elektroonilist valvet ehk signalisatsiooni. Nii kodus kui ka tööl. Patrull käib paraku kohal alailma. Arusaamatutel põhjustel hakkab signalisatsioon aeg-ajalt põhjuseta tööle nii kodus kui tööl. Mõnikord juhtub seda korra aastas, teinekord aga mitu korda kuus. Siiani pole aga reaalset sisse tungimist selle taga õnneks olnud. Raske öelda, kas viga on süsteemis või läheb mingil põhjusel, näiteks liikumisanduri tõttu, juhul kui keegi on seina najale tõstnud harja ja see kukub, süsteem tööle. Eks tehnika on mõnes mõttes ikka ettearvamatu.

Siis tullakse kohale ja vaadatakse üle, tulemata pole veel kordagi jäänud. Sellistel juhtudel teenustasu kliendilt sisse ei nõuta. Paar korda olen patrullli tulekus ka ise süüdi olnud. Näiteks võtsin remondi ajal ise maha liikumisanduri, arvates, et selle eemaldamine käibki nii lihtsalt.  Olen G4S klient ja mulle tundub, et nende teenuse hind pole viimase kümne aasta jooksul kordagi muutunud. Igal juhul ei mäleta küll hinnatõusu. Kui toidukorv viimaste aastate jooksul kallines mitme tuhande krooni võrra, siis turvateenuse hind on jäänud pikka aega samaks. Seetõttu olen hinnaga rahul ja pole mõtet oodata ka hinna langust. Kui teenus maksab vaid viissada krooni, siis palju see ikka veel langeda saaks.

Urmas Oru, ASi Kanal 2 peadirektor:Kuna asume Eesti Meedia majas, siis turvateenusega tegeleb haldaja. Ei meenu õnneks ühtegi turvateemalist tekkinud probleemi. Eks kahtlasi inimesi pääseb ikka majja, kui maja asub kesklinnas, aga eks igasse büroohoonesse saab hea jutuga inimene ennast sisse rääkida. Otsest vajadust ega võimalust turvateenuse hindamiseks pole aga olnud.

Kodus on mul G4S koduvalve. Ka sellega olen rahul. Eks ühelt poolt võiks turvateenuse hinnad üleüldise majanduslanguse ja hindade kukkumise taustal langeda, aga samas tähendab majanduslikult keerukam aeg ka turvariskide suurenemist, nii et teenuse kvaliteet ei tohiks langeda.  

Kirjuta kommentaariumisse, millist turvateenust- ja firmat kasutad ja kuidas oled rahule jäänud!

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785