24. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti katusepaigaldajad lõid žürii pahviks

Võistluselt „North European Roofer of the Year 2010“ (Põhja-Euroopa parim katusepaigaldaja 2010) tõid võidu koju Planimeks AS ja OK Katused OÜ.

Monier korraldab võistlust juba kolmandat aastat ning sellel aastal lõid eestlaste tööd žürii pahviks. 

„Võib öelda, et rõõm ulatub täna kõrgele taevasse,“ rääkis katuseekspert Lennart Lif, kes on ka Monier Roofing AB (Rootsi) poolne žürii liige. „Juba kolmandat aastat korraldame võistlust, mille eesmärgiks on esile tõsta tublisid ja profesionaalseid katuseehitajaid. Tänavu osales võistlusel mitmeid tugevaid võistlejaid ja selline areng teeb rõõmu. Võitnud katus on hea näide läbimõeldud tööst, mis on tunduvalt enam kui lihtsalt katusekivide paigaldamine.“

Võidu toonud katus asub Tallinna vanalinnas. Tegemist on vanade majade kompleksiga, kus uus traditsioone rõhutav kivikatus sobib piirkonda kui valatult. Kasutatud katusekivi on  kumera punase kujuga  ja valgete harjakividega. 

„Hästi viimistletud katusekompleks, kuhu kuulub ka esinduslik katuse turvavarustus. Peale selle sobivad katusekivid hästi ajaloolisesse keskkonda rõhutades katuse olulist rolli hoone väljanägemise ja terviku kujundamisel,“ nii kõlas žürii otsus.

„Hoone omanik on tulemusega väga rahul ja meie ka,“ räägib Aare Sullakatko Plainmeks ASst, jagades võitu Oleg Klotskoviga OK Katused OÜst. „Lähtusime vanalinna ajaloolisest keskkonnast, kuid töös kasutasime kaasaegset tehnikat ja kaasaegseid seadmeid. Ohutuse küsimused olid samuti tohutuks väljakutseks kitsaste tänavate ääres, kus liigub palju rahvast. Osa töid ja kivide kohaletoimetamist tuli läbi viia lausa kell 4 hommikul,“ selgitas Sullakatko.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785