Baltikumi kinnisvarasektor paneb seljad kokku

Märtsi algul kogunesid kolme Balti riigi kinnisvaraliitude esindajad Riiga, et arutada koostöövõimalusi kolme naabri vahel. Eesti Kinnisvarafirmade Liidu juhatuse aseesimees Jaanus Laugus kirjutab, et kriisi tingimustes ongi vaja enam koostööle keskenduda.

Riias toimunud üritusel olid esindatud ka kahe Balti riigi majandusministeeriumi esindajad, mis näitab ka riigiorganite soovi kinnisvarasektori ettevõtlusega kursis olla ja seda võimaluste piires toetada. 

Toimunud kohtumisel allkirjastati koostöömemorandum, mille läbivaks ideeks oli fikseerida Baltiriikide kinnisvaraliitude tahe koostöö süvendamiseks. Ühtlasi paneb koostööleping paika ka suhtlemisprintsiibid ja viisid.

Keskenduda plaanitakse kolme valdkonna edendamisele:
- maakleritöö Balti riikides ja kinnisvaramaakleri tegevust puudutav seadusandlus
- kinnisvara arendustegevus, detailplaneeringute kehtestamine, infrastruktuur jms arendamist puudutav temaatika
- üldine riikide kinnisvarapoliitika ja visioon

Eesti Kinnisvaramaaklerite Koja president Andrus Soonseini sõnutsi just praegu väga oluline kinnisvaravaldkonda edasi arendada, kuna välisinvestoritele on Läti, Leedu ja Eesti üks ühine Balti regioon.

Maikuus peaks esialgsete plaanide kohaselt toimuma Riias konverent, kuhu kogunevad Balti kinnisvarasektori tuumiktegijad.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed