22. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Knor Invest läks hingusele

Harju maakohus rahuldas 19. märtsil Eesti Näituste ASi avalduse Kalle Norbergile kuuluva Knor Invest OÜ pankroti väljakuulutamiseks.

Kohus määras Knor Investi pankrotihalduriks Indrek Lepsoo ja palub võlausaldajatel kahe kuu jooksul anda pankrotihaldurile üles kõik oma nõuded ettevõtte vastu. Norbergid ei ole pankrotihaldurile ettevõtet puudutavat infot esitanud, seega on kohustuste koguväärtus ja arv teadmata. "Need kohustused, mis mulle menetlusest teada on, ületavad vara ilmselgelt," lisas pankrotihaldur Lepsoo ning kinnitas,et praeguseks teada olevad kohustused küünivad 2,5 miljoni kroonini.

Knor Investi varaks on korteriomand, mis on koormatud hüpoteekidega, mis tagavad omakorda kolmandate isikute nõudeid, lisas Lepsoo.

Kalle ja Kaia Norbergi kohustab kohus andma haldurile ja pankrotitoimkonnale teavet seoses ettevõtte varade, kohustuste ning majandus- ja kutsetegevusega. Samuti kohustab Harju maakohus Kalle ja Kaia Norbergi vandega kinnitama vara ja võlgade nimekirja õigsust.

Kohus märkis Ametlikesse Teadaannetesse, et Kalle ja Kaia Norberg kui Knor Investi seaduslikud esindajad ei tohi kohtu loata pärast pankroti väljakuulutamist ning enne vande andmist Eestis lahkuda. Lepsoo sõnul Norbergid Eestis praegu ei viibi.

Mis juhtub aga siis kui Kalle ja Kaia Norberg 19. aprillil Eestisse vannet andma ei tule? "Siis on järgmine sanktsioon sundtoomine, mis on taas kohtu otsustada," ütles Lepsoo, kuid ei teadnud kommenteerida, kuidas täpselt sundtoomist välisriigist korraldatakse. "Kui nad peaks siis ükskord ikkagi Eestit külastama, võetakse nad vahi alla," rääkis pankrotihaldur olukorrast, kui Norbergid vannet andma ei tule, aga külastavad peale seda kunagi Eestit.

Võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 19. aprillil kell 11 Harju maakohtu Tartu mnt kohtumajas.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785