18. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko Tartu nõuab kohtu kaudu planeeringu tühistamist

Merko Tartu esitas halduskohtusse kaebuse Tartu linna üldplaneeringu teemaplaneeringu „Karlova miljööväärtusliku ala kaitse-ja kasutustingimused“ tühistamiseks.

Merko Tartu kinnistute arendusjuhi Jüri Kull sõnul on ettevõte planeeringualal asuva 8230 ruutmeetri suuruse kinnistu (Tähe tn 10) omanik, kelle õigusi ja huve kinnitatud planeering otseselt rikub. 

„Omandasime kinnistu kaks aastat tagasi õiguslikus keskkonnas, mille kohaselt saanuks ettevõte koos naaberkruntide omanikega rajada piirkonda elamukvartali, võttes eeskuju seal 20. sajandi alguses paiknenud hoonestuse struktuurist. Tänaseks on Tartu linna õigusaktidega piiratud potentsiaalset ehitustegevust, ilma et piirkonna eramaaomanike poolt väljapakutud kompromisse või ettepanekuid oleks mingilgi moel kuulda võetud ja sellega on tekitatud eramaaomanikele kahju,“ sõnas Kull.

Tema sõnul taotleb ettevõte kohtu kaudu teemaplaneeringu „Karlova miljööväärtusliku ala kaitse-ja kasutustingimused“ tühistamist ja planeeringulahenduse muutmist.

Jüri Kulli sõnul on lisaks Merkole mitmeid maaomanikke, kelle arvamust ja nende poolt tellitud eksperthinnanguid ning –analüüse on kahjuks seni ignoreeritud.

„Riigikohus on ühemõtteliselt viidanud, et kohalik omavalitsus peab planeeringu menetlemise käigus piisava tõhususega täitma planeeringuseadusest tulenevaid kohustusi, muuhulgas erinevate huvide vahel tasakaalustatud lahenduse leidmisel. Me ei ole selle vastu, et kohalik omavalitsus peab planeerimisdiskretsiooni teostades kaitsma avalikke huvisid mõistlikul viisil, samas tuleb tal piisavalt põhjendada, miks menetlusosalise esitatud argumente või tõendeid pole aktsepteeritud. Seda tehtud ei ole, eramaaomanike ettepanekud on jäetud  tähelepanuta“ sõnas Kull.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785