16. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kadriorgu plaanitakse kuut uut korterelamut

Tallinn kavatseb esitada linnavolikogule kehtestamiseks kuut J. Poska tänava kinnistut hõlmava detailplaneeringu, et rajada alale viis kuni 3-korruselist ja 1 kuni 4-korruseline korterelamu.

Detailplaneeringusse hõlmatud J. Poska tn 31, J. Poska tn 31a, J. Poska tn 33, J. Poska tn 35, J. Poska tn 37 ja J. Poska tn 39 kinnistute kogupindala on 0,96 ha. Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS.

Planeeringuala asub J. Köleri, F. R. Faehlmanni, L. Koidula ja J. Poska tänavaga piiratud kvartalis. Tegemist on Kadrioru vanima, nn Slobodaa alaga. Kinnistutel olevad puitelamud tuleb vastavalt muinsuskaitse eritingimustele rekonstrueerida/renoveerida.

Tallinna Linnavolikogu 16. aprilli 2009 otsusega nr 78 kehtestatud teemaplaneeringu „Tallinna Kesklinna miljööväärtuslike hoonestusalade piiride ning kaitse- ja kasutamistingimuste määramine” kohaselt kuulub planeeritav maa-ala Kadrioru 10. ehituspiirkonda, kus on lubatud krundile kavandada kuni 3 hoonet, kuna alasse jäävatel kruntidel on juba praegu või on ajalooliselt paiknenud rohkem hooneid kui Kadrioru teistes piirkondades.

Koos olemasolevatega on alale kavandatud kokku kuni 25 korterit. Uushoonestus peab nii plaanilt, kõrguselt kui fassaadi kujunduselt olema liigendatud, et ehitatavad hooned sobiksid Kadrioru slobodaale iseloomulikku hoonestusstruktuuri.

Materjalikasutus kruntide sügavusse planeeritud hoonete puhul peab lähtuma piirkonnale iseloomulikest traditsioonilistest ehitusmaterjalidest, fassaadide kujunduses tuleb kasutada puitu vähemalt 50% ulatuses.

Otstarbe poolest sobivad planeeritavad hooned Kadrioru asumi elukvartalisse. Hoone tüübiks on valitud linnavilla, et mitte oluliselt suurendada elanike arvu piirkonnas. Linnavilla tüüpi elamud annavad paremad võimalused ajaloolistele hoonetele sarnase suuruse ja fassaadiloogikaga hoonete projekteerimiseks.

Planeeringu koostamisel on lähtutud muinsuskaitselistes eritingimustes etteantud kruntide lubatud keskmisest täisehitusest, mis võimaldab taastada kruntidel varem olnud väga omapärase ja tiheda puithoonetega eeslinnamiljöö.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles  OÜ Estconde E, planeering võeti vastu 2009. aasta aprillis.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785