11. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mähe poe ehitus sai rohelise tule

Tallinna Linnavalitsus andis peale pikki kuid kestnud asjaajamist lõpuks aadressil Randvere tee 115 paiknevale Ecoland hotellile loa hakata Mähele rajama uut toidu –ja esmatarbekauplust.

Juba mitu aastat on Mähe asumi elanikud olnud sunnitud oma toidu-ja esmatarbekaupu ostma kas Pirita Selverist või käima poes Viimsis. Mähele kaupluse rajamine on küll ka varem jutuaineks olnud, kuid siiani pole veel sellel suunal suudetud reaalseid samme astuda. Linna poolt väljastatud ehitusluba Ecolandi hotelliga samale aadressile kaupluse rajamiseks, aitab Mähe elanikud sammukese poele lähemale.

Kui pikka aega on vaidlusi tekitanud hotelli ebakorrektne asjaajamine lubade taotlemisel ning mõningate piirinaabrite vastuseis, siis nüüdseks on ka need olukorrad rahumeelselt lahenenud ning kopp ootab maasse löömist.

Pirita linnaosa vanemat Tiit Terikut ajendas mõned aastad tagasi pärast ametisse asumist teemat tõsisemalt tõstatama linnaosa elanike, aga eriti Mähe asumi elanike kirjad, mis rääkisid soovist näha piirkonnas üht toidukauplust. Poesoovijate kirju sai kokku ligemale 300 ning ehkki linnaosast kirjutati vastava palvega erinevatele suurtele poekettidele, ei pidanud ükski neist asukohta piisavalt perspektiivikaks. Õnneks võttis väljakutse vastu Ecolandi hotell.

Ecolandi hotelli esindajate sõnul loodetakse ehitustöödega alustada niipea, kui lumeolud lubavad, võimalik, et paari nädala pärast. Pood soovitakse avada juba käesoleva aasta juunis ning kahel korrusel paiknevas poes, milles müügipinda umbkaudu 300 m², hakatakse pakkuma toidu – ja esmatarbekaupu.

Pirita linnaosavanema Tiit Teriku sõnul on tegu äärmiselt olulise arenguga Mähe asumi jaoks, kus siiani peaasjalikult puudus võimalus ilma pikemat jalutuskäiku ette võtmata poes käia. „Usun, et uuel poel klientidest puudust ei tule, liiatigi veel teades, kui väga inimesed sinna juba pikka aega poodi soovinud olid,“ lausus Terik.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785