Teletorni remont algab aprillis

Teletorni remont, mis kestab umbes aasta, algab aprillis - arhitektuuribüroo Koko arhitektide kavandi järgi saab teletorni teise korruse fuajees tulevikus näha näitust torni ehitamisest ja võrdlust teiste maailma teletornidega.

Uus nägu antakse ka külastajate jaoks torni põnevaimale osale – 170 meetri kõrgusel asuvale vaateplatvormile, millest osa saab klaaspõranda. «Plaatide paksuse laseme välja arvutada tuntud Soome spetsialistil, et inimestega midagi ei juhtuks,» rääkis üks sisearhitekte Raili Paling.

Vaateplatvormile tuleb ka väike kohvik. Platvormi kohal asuv 22. korrus koos raadioruumiga, kust teletorni n1991. aastal Nõukogude sõdurite eest kaitsti, oli seni külastajatele suletud. Nüüd võetakse vaheseinad mahaja sinna tuleb kaks näitusesaali, mis tutvustavad Eesti taasiseseisvumist ja teadussaavutusi.

Teletorni sisekujunduses rõhutakse laulva revolutsiooni ja Skype’i temaatikale. «Futuristlikku ilmet annavad näiteks James Bondi filmidest tuttavad plastiktoolid, rakustruktuuri mustriga vaibad ja taaskasutatud materjalidest põrandad,» rääkis Paling. «Põrandad on kavas valada segust, mis on jahvatatud vanadest graniitplaatidest. Plaadid ise on aga kunagi kusagil juba põrandat katnud.»

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed