Katusealused investori ootel

Ehkki ühistuid, kes on huvitatud oma pööningualuste väljaehitamisest korteriteks, jagub, pole investoreid lihtne leida.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi kinnitas samuti, et ühistuid, kes sooviks tarbetu pööningu arvel maja korda teha, on rohkem kui tegijaid. "Katusekorterid olid hiljaaegu väga hinnas, aga praegu on selliseid projekte ülivähe, sest ei julgeta riskida. Otsuseid mõjutavad üldine töötus ja hirm tulevikukohustuste ees. Samas on turul praegu 4,5% laen - nii et renoveerimisvõimalused on head," märkis ta.

Kui arendajat ei leita, on Mardi sõnul pööningualuse väljaehitamist võimalik teha ka ühistul endal. "Hiljem müüb ühistu korterid ise maha. Aga seda võimalust kasutatakse harva ning seda ma ka meie liikmetele pole soovitanud. Pole mõistlik, et ühistu loobub oma põhitegevusest ja hakkab tegelema kinnisvara arendamisega," selgitas ta.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed