4. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kredexi renoveerimislaenuga korrastati mullu 65 kortermaja

Eelmise aasta juulikuust alates väljastasid pangad 2009. aasta jooksul 65 Kredexi korterelamu soodusintressiga renoveerimislaenu kogusummas 72 miljonit krooni.

Keskmine laenusumma oli 1,1 miljonit krooni, keskmine maja suurus 2382 ruutmeetrit ning teostatavate rekonstrueerimistöödega saavutatav keskmine energiasääst 32,7 protsenti, teatas Kredex.

Sihtasutuse hinnangul on pooled lepingutest sõlmitud Tallinnas asuvate korterelamute rekonstrueerimiseks ning peamiselt teostatakse laenu abil korterelamute fassaadide ja katuse soojustamist ning küttesüsteemide renoveerimist.

Kredexi teatel on praktika kortermajade korda tegemisel näidanud, et kõige otstarbekam on rekonstrueerida terve elamu korraga. Hoonete soojapidavusse ja küttesüsteemi kaasajastamisse investeerides võib vähendada hoonete energiatarbimist 30-40 protsendi võrra ning isegi kuni 50-protsendine energiasääst on saavutatav.

Alates 2009. aasta juulikuust on hoone rekonstrueerimist võimalik rahastada Kredexi ja pankade koostöös väljaantava korterelamu pikaajalise renoveerimislaenuga, mille intress on Euroopa Liidu struktuurivahendite kaasamisega tavapärasest laenuintressist madalam - kuni 4,7 protsenti fikseerituna 10 aastaks.

Laenu pikkus on maksimaalselt 20 aastat ja nimetatud laenu saab taotleda SEB Pangast ja Swedbankist.

Laenu eeltingimuseks on energiaaudit ning tervikprojekti olemasolu, millele saab Kredexist ka toetust taotleda. Energiaauditi ja ehitusprojekti toetus on 50 protsenti tööde maksumusest, kuid mitte rohkem kui 10.000 krooni energiaauditi ning 50.000 krooni ehitusprojekti puhul.

2009. aastal esitati 756 toetuse taotlust summas 6,1 miljonit, millest toetust eraldati 710 taotlejale kogusummas 5,3 miljonit krooni. Kokku on alates 2008. aastast välja makstud 1129 taotlust kogusummas 7,8 miljonit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785