2. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Roben: Kodukolde arendus loob töökohti

Merko Ehituse tegevjuht Tiit Roben ütles, et Kodukolde projekt loob uusi töökohti nii ehituses kui ka teistes seotud valdkondades.

Vastab Tiit Roben.

Kui poole 80 miljonist finantseerib Merko, kust tuleb teine pool 40 mln?

Kuna majade ehitus on jagatud kahte etappi, siis on ehitus- ja müügigraafikud seatud selliselt, et projekti all korraga kinni olev summa ei ületa 40 miljonit. Kui graafikutes peaks tulema korrektsioone, siis otsitakse ühiselt täiendavaid rahastamise allikaid.

Kui suur on orienteeruvalt korterite ehitushind ruutmeetri kohta?

Merko peatöövõtjana korraldab ehituskonkursid, aga töövõtjate valik ja seeläbi ka lõpliku ehitushinna kujunemine toimub Merko ja Arco Vara ühise otsusena. Kindlasti on selline hinnastamise  põhimõte tänases turuseisus otstarbeks ja rajab võimalused Tellija ja Töövõtja vaheliseks ladusaks  koostööks

Kas Merkol on sellega seoses kavas uusi töökohti luua?

Kindlasti on tegemist töökohtade loomise ja ehitusturu elavdamisega kõige otsesemas mõttes. Tööd saavad nii ehitajad kui ka ehitusmaterjalide tootjad ja müüjad, sealt edasi ka teiste valdkondade töötajad. Loodame, et samalaadseid uudiseid tuleb ilmade soojenedes veelgi. Riigil on kavandamises mitmed hoonete ja infrastruktuurirajatiste projektid, millede rahastamine ei ole tänaseks lõpuni lahendatud. Selliste projektide kiire käivitamine  aitaks töökohtade loomist suurendada hüppeliselt.

Kas võib öelda, et see on nö. esimene pääsuke ehitusturu olulise elavnemise suunas, ehk arvestatav tellimus väljaspool riigihankeid?

Tänases majandusseisus ilmestavad ehitusturgu põhiliselt avaliku sektori tellimused, mis põhiliselt tulevad läbi infrastruktuuri europrojektide. Eratellija on täna äärmiselt erandlik nähtus. See, et Arco Vara on  kortermajade projekti ette võtnud, on julge, aga kindlasti hoolsalt läbikaalutud  samm. See projekt annab signaali , et ehitus- ja korterituru põhi on käes ning aeg küps uute toodete turuletoomiseks. Heas asukohas ja kvaliteetsele elamupinnale on Tallinnas jätkuvalt nõudlust ja kindlasti tuleb sellistele projektidele järge. Klientide poolne huvi Merko enda arenduste vastu Räägu tänaval ning Pärnu maanteel ehitatavate korterite osas kinnitab sellise trendi olemasolu.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785